Як виростити розсаду красуні лобелії, щоб вона квітла аж до морозів: цей простий метод – справжній скарб

Дивовижною прикрасою вашої ділянки стане така цікава квітка як лобелія. Ця квітка чудово виглядає як у складі клумби, так і в кашпо.

Лобелію висівають до кінця березня. Жодних суворих правил щодо вибору ємності для посіву розсади цієї квітки немає.

Це можуть бути пластикові касети, стаканчики або торф’яні горщики. Проте найчастіше, щоб на початковому етапі заощадити дорогоцінне місце на підвіконні, посів проводять у загальній пластиковий контейнер.

По мірі росту рослини пікірують в індивідуальні ємності, головне щоб на дні обраної вами тари були дренажні отвори.

Виняток становлять тільки торф’яні стаканчики або горщик. Вони й так добре пропускають вологу і повітря.

Для посіву насіння лобелії потрібно вибирати легку, пухку добре пропускаючу вологу і повітря землю, яка має нейтральну кислотність.

Цілком підійде універсальний грунт для квіткової розсади.

Посів насіння можна провести класичним способом. Для цього ємності наповнюємо поживним грунтом, злегка ущільнюємо поверхню і зволожуємо з пульверизатора.

Насіння лобелії дуже дрібне, тому посів проводять поверхневий, тобто просто розсипають насіння на поверхні і зволожують знов.

Контейнер накриваємо кришкою або плівкою і прибираємо в тепле освітлене місце. але так щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені

До появи сходів підтримуємо температуру в районі 20-23 градусів тепла. Щодня провітрюємо посіви, відкриваючи плівку на 15-20 хвилин і стежимо, щоб грунт залишалося помірно вологим.

При необхідності обприскуємо грунт з пульверизатора.

Конденсат, що накопичився на укритті, видаляємо за допомогою сухої ганчірки. З кожним днем час для провітрювання збільшуємо.

Як виростити розсаду лобелії
Як виростити розсаду лобелії

Коли на розсаді з’являться по два-три справжні листочки необхідно провести пікірування, тобто розсадити лобелію в окремі стаканчики або горщики.

За кілька годин до процедури рослини в загальному контейнері рясно поливаємо водою, щоб легше було їх витягувати.

Стаканчики наповнюємо тим же грунтом, який використовували при сівбі, і злегка ущільнюємо поверхню. Потім за допомогою олівця або палички проробляємо заглиблення по центру і пікіруємо лобелію не великим пучком, приблизно по п’ять штук.

Через два тижні після пікірування розсаду підгодовують комплексними мінеральними добривами. Концентрацію розчину роблять удвічі нижче рекомендованої в інструкції .

За півтора тижні до висадки на постійне місце розсаду починають гартувати. Для цього в перші два-три дні відкривають розсаду на пару годин, на день, потім виносять розсаду на балкон або терасу. Якщо температура на вулиці не нижче +10 градусів, то рослину виносять на свіже повітря, починають з півгодини щодня додаючи кілька годин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини