Росте як трава: цей сорт буряків один такий, який і плоди солодкі дає, і невибагливий, і довго зберігається

Буряк нам подобається своєю невибагливістю. До ґрунтів культура теж невибаглива. Головне, щоб грядка розташовувалась на сонячному місці. Ну і поливати її іноді доведеться (у спеку - частіше).

Буряк потрібно підгодовувати сіллю. Навіщо бурячкам сіль? А для солодощів!

На третьому місці – буряк Бояриня

Насіння овочів-велетнів. Заявлено, що коренеплоди досягають маси 400-600 г. При цьому схема посадки, що рекомендується, 10-12х30 см. Це справді найбільший буряк. Гігант. Буряк – не той овоч, який хочеться їсти у сирому вигляді та у великій кількості. А варити таке досягнення селекційної науки треба у відрі. Бо навіть у 5-літровій каструльці бік коренеплоду височить над поверхнею води. Навіть якщо рік не буряковий, Бояриня зросте до нормальних розмірів. Поки решта сортів ще росте, ці вже “надуваються” до цілком пристойних розмірів. При цьому листя у Боярині невелике, акуратне.

На другому місці – Бордо 237

Сорт надійний. Виробляють його багато фірм. Сорт стабільно врожайний. Коренеплоди є й більші, є й дрібніші. Листя у Бордо “лопухате”. При загущеній посадці розмір коренеплодів різко падає. М’якуш темний, дуже темний, без кільцюватості. Для гарніру такий бурячок також можна використовувати. Але лише у вареному вигляді. Якщо ж запекти його в духовці, виходить не гарнір, а десерт. Солодкий!

Ще такий момент: листова розетка у Бордо 237 не маленька, тому відстані між рослинами робити менше, ніж 10х30 см не варто. Більш вільна посадка можлива. Але в такому випадку коренеплоди вийдуть більшими, а потенційно вага буряків цього сорту може досягати 500 г.

Садівники назвали найсолодший сорт буряка, який добре зберігається
Садівники назвали найсолодший сорт буряка, який добре зберігається

На першому місці – гібрид Пабло F1

Це сорт голландської, який фасують наші насінницькі фірми. Тоненькі корінці та гарна форма плодів. У Пабло вони один до одного, рівненькі, хоч на виставку. Заявлена ​​маса – 180-200 г. Тобто середнього розміру та великі (але не гігантські). Найходовіший розмір! Урожайність також гідна. З 1 кв. метра виходить майже відро буряків.

М’якуш у гібрида теж темний, кільчастий (помітне чергування світлих і темних кілець). Усі перелічені сорти – багаторосткові. Тобто з кожного супліддя (так називають насіння буряків) виростає 2-4 рослини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини