Цей супер-спосіб вмить зупинить витягування розсади і зробить її товстенькою та міцною: ллю 150 мл під кущ

Причин, через які витягується молода розсада, досить багато, але найчастіше це відбувається через нестачу світла чи порушення процесу пікірування.

Зазвичай посів насіння здійснюється у лютому-березні, коли сонячного світла паросткам не вистачає. Замість дванадцятигодинного освітлення, рослина отримує близько восьми годин.

Щоб розсада не витягувалася до сонячного світла, не витончувалася і не витягувалася, її потрібно досвічувати штучно. Іноді розсада відчуває брак світла навіть за достатньої тривалості світлового дня через те, що знаходиться поряд з іншими рослинами і вони затіняють одна одну. Рослинам доводиться конкурувати за сонячне світло, і розсада неминуче витягнеться.

Щоб цього не сталося, зайве листя треба обрізати. А ось робити пікірування треба одразу, коли на ній з’являться перші два справжні листочки. В цей час вона вимагає розширення місця для зростання, та надходження більшої кількості світла та поживних речовин.

Якщо затягнути з пересадкою, то рослина ослабне і буде витягуватись.

Як зупинити витягування розсади
Як зупинити витягування розсади

Запобігти цим процесам можна за допомогою простого підживлення. Дуже часто витягування розсади означає необхідність в азоті, тому можна внести розчин сечовини. Щоб зробити розчин вам потрібна столова ложка сечовини на відро води, і під кожен кущик розсади потрібно близько 150 мл. Потім розсада три-чотири дні знаходиться в прохолодному приміщенні – її не можна поливати у цей період і витягування зупиниться.

В підсумку, зазначимо, що підкормка рослин є ключовою складовою здорового росту та врожайності. Вона допомагає забезпечити рослини необхідними поживними речовинами, запобігаючи їх витягуванню та недостаткам. Цей процес сприяє збільшенню врожаю і підвищенню якості культурних рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини