200 грамів кореня валеріани на п’ять літрів води і моя капуста завжди здорова та врожайна: дідівський метод

Щоб зібрати якісний урожай капусти, важливо надійно захистити культуру від шкідників. На полицях садових центрів сьогодні можна знайти безліч засобів проти боротьби з комахами.

Хочемо запропонувати вам перевірений бюджетний засіб, який впорається зі шкідниками не гірше за хімічні препарати.

Який засіб використовуємо?

Валеріана здатна допомогти від більшості шкідників, що докучають капусті. У цей список входять небезпечні трипси, і попелиця, і звичайно ж капустяна міль, і багато інших.

Для приготування розчину для обприскування можна використовувати різний формат:

  • звичайна настойка, яку можна придбати у будь-якій аптеці;
  • соки із зелених частин;
  • відвар кореня.

Перевірений та ефективний засіб можна використовувати не тільки самостійно, але й готувати комплексні склади на його основі. Обробку валеріаною ви можете проводити з проміжком у три доби доти, поки не знищите останнього шкідника.

Сильні та слабкі сторони обробки валеріаною

Спосіб обприскування капусти від шкідників валеріаною давно не новий, тому в нього вже встигли з’явитися як прихильники, так і противники.

Перевіривши засіб на власному досвіді, серед сильних його сторін можемо відзначити:

  • абсолютну безпеку здоров’ю;
  • екологічність по відношенню до ґрунту та самих рослин. Валер’янка ніяк не впливає на вміст корисних бактерій, що мешкають у ґрунті;
  • копієчний засіб, який доступний всім, та й знайти його можна в будь-якій аптеці.

Як і будь-який інший засіб, застосування валеріани має і деякі негативні моменти:

  • у разі сильного ураження, обробки можуть не дати очікуваного ефекту;
  • не можна зловживати обприскуваннями, оскільки етиловий спирт здатний викликати опіки ніжних листових пластин.
Садівники назвали натуральний засіб, який захищає капусту від шкідників
Садівники назвали натуральний засіб, який захищає капусту від шкідників

Обробка капусти

Обробка соком валеріанки. Щоб приготувати розчин, потрібно взяти свіжі зелені частини рослини та подрібнити їх. Далі нам потрібно віджати сік. До приготовленого розчину можна додати будь-який інсектицидний засіб для надійності. Підсумковий варіант підходить як для профілактичних обробок, так і для боротьби зі шкідниками, що вже з’явилися.

Відвар із валеріани з тютюном. Для приготування нам знадобиться пів кілограма тютюнового листя, близько 200 грамів кореня валеріани та п’ять літрів чистої води. Подрібнені компоненти додаємо у воду і доводимо до кипіння, після чого даємо охолонути. Відвару потрібно дати настоятися у темному затишному місці. Після готовності сміливо використовуємо засіб для обробки грядок. Якщо після процедури пройшов дощ, обробку обов’язково повторюємо.

До будь-якого розчину на основі валеріани можна додати мильну стружку або мило в рідкому форматі. Хоча, на наш погляд, немає нічого кориснішого за господарське, якщо йдеться про обробку рослин. Якщо ви будете систематично застосовувати будь-який з рецептів для профілактики, то цілком зможете мінімізувати ризик появи шкідників на капустяних грядках.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини