Кабачки завалять врожаєм, якщо використовувати цю білу диво-підкормку: завжди не вистачає мішків і відер

Кабачки хоч і не вважаються вибагливою культурою, але все ж таки потрібно знати кілька правил догляду та підживлення цих рослин, щоб в підсумку отримати багатий урожай.

Кабачки можна вирощувати як через розсаду, так і через посів насіння в відкритий ґрунт.

Якщо вирощуватимете розсаду, обов’язково використовуйте окремі горщики під кожну рослину. Перед висадкою насіння в ґрунт не забувайте готувати спеціальну суміш, використовуючи торф, перегній, дернову землю і тирсу у співвідношенні 6:2:2:1.

Також, щоб наситити ґрунт мікроелементами, в землю можна додати деревну золу-приблизно половину склянки, аміачну селітру-близько 5-6 гр або сечовину у кількості 7-8 гр, також можна додати сірчанокислий калій-10 гр та суперфосфат-15-20 гр.

Пересаджуйте рослини в ґрунт, коли у розсади з’являться 2-3 листочки, тобто приблизно через 25-30 днів. Поливайте кабачки при необхідності, але не допускайте пересихання. Кабачки люблять тепло, тому віддавайте перевагу сонячній та безвітряній частині городу.

Відмінним ґрунтом для висадки вважається земля, де раніше вирощувалась картопля, зелені та бобові культури, цибуля, часник та капуста. І звичайно ж, якщо ви хочете ласувати смачним врожаєм, не забувайте про підживлення.

Чим підгодувати кабачки для багатого врожаю
Чим підгодувати кабачки для багатого врожаю

Для підгодівлі кабачків ідеально підходять дріжджі. Їх рекомендується поєднувати з деревною золою. На таке підживлення кабачки відгукуються активним нарощуванням кореневої системи, яка згодом впливає на формування майбутнього врожаю.

Також дріжджі здатні викликати розвиток бактерій, які впливають на розкладання компосту та перегною із виділенням азоту. Для підгодівлі можна використовувати як сухі дріжджі, так і свіжі.

Для приготування підгодівлі розчиніть 100 г свіжих дріжджів у 500 мл теплої води. Настоюйте суміш протягом кількох годин, після чого розбавте засіб відром води та поливайте кабачки під корінь. Або ж використовуйте сухі дріжджі, розчинивши 11 гр сухих дріжджів у 10 літрах теплої води, додайте 3 столові ложки цукру та настоюйте засіб кілька годин.

А під час вегетації рекомендується використовувати ці підживлення з додаванням деревної золи . Враховуйте те, що такі підживлення ефективні тільки в теплу погоду, у холоді дріжджі є марним засобом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини