Кума думала, я жартую, коли сказала, що мої огірки “п’ють” цибулевий коктейль. Тепер просить навчити

Багато людей викидають в смітник лушпиння цибулі і дарма! Адже воно містить безліч вітамінів і корисних мікроелементів. Відвар із цибулиння посилює вегетацію рослин і захищає від хвороб.

Цибулиння в своєму складі містить природний антиоксидант каротин, який підвищує імунітет огірків і позитивно впливає на обмінні процеси. Фітонциди, що входять до складу цибулиння, здатні знищувати мікроби та бактерії в ґрунті. Вітамін B стимулює розвиток батогів, а нікотинова кислота впливає на переробку кисню та азоту, що сприятливо позначається на зміцненні кореневої системи огірків. Це особливо важливо, якщо огіркам не вистачає світла.

Перед початком зберігання лушпиння необхідно ретельно просушити, інакше воно зіпсується. Для приготування відвару потрібно насипати жменю сухого лушпиння у велику каструлю, залити п’ятьма літрами води, довести до кипіння і варити п’ять хвилин. Потім дочекатися повного охолодження відвару і процідити його через марлю. Перед використанням обов’язково розбавляйте відвар водою, змішуючи його з двома літрами чистої води.

Експерти розповіли про корисне підживлення для огірків і томатів
Експерти розповіли про корисне підживлення для огірків і томатів

Отриманий розчин бажано використати 3 раза протягом 2 тижнів.

Також зверніть увагу на добриво з цибулевого лушпиння. Для його приготування візьміть 100 г лушпиння та залийте його 5 літрами теплої води. Настоюйте 5 днів, після чого процідіть.

Отриманим “еліксиром” обприскайте стебла та листя рослин. Це наситить культури корисними мікроелементами та захистить від шкідників. Процедуру рекомендується проводити тричі з перервами в 5 днів.

Популярне

Подібні новини