Розповідаємо, які сорти огірків треба посадити у липні: врожай дозріє ще до заморозків – по 20 кг з куща

Більшість городників вирощують огірки "другою хвилею". Це означає, що після збору врожаю ранніх огірків, посаджених навесні, настає час для нової посадки.

Перша хвиля починається з розсади наприкінці квітня, і перші плоди збирають наприкінці травня. Друга хвиля – наймасовіша, коли огірки сіють у відкритий ґрунт, а врожай збирають у червні-липні для засолювання.

Та ви ще встигнете посадити в липні огірки, щоб до осені зібрати додатковий врожай, адже це культура, що росте немов на дріжджах. Від посадки до перших плодів проходить близько двох місяців. Уявляєте? Вже через 40 днів після того, як з’являться перші паростки, можна збирати перші огірочки.

Але є один нюанс – для літньої посадки треба вибирати особливі сорти. Бо не всі огірки можуть впоратися з літньою спекою та посухою.

Городники назвали сорти огірків, які можна посадити в липні
Городники назвали сорти огірків, які можна посадити в липні

Тому ми підібрали для вас п’ять надійних сортів, які точно не підведуть, якщо ви вирішите посадити їх в липні:

Гектор – кущовий огірок, найкращий для посіву у відкритий ґрунт. Бджолозапильний, з переважно жіночим типом цвітіння, не вимагає підв’язки.

Меренга – самозапильний надранній огірок темно-зеленого кольору, циліндричної форми, без гіркоти. Ідеальний для засолювання.

Амур – класичний пучковий огірок, який плодоносить за будь-яких умов. Тонкошкірий, підходить для засолювання. При гарному догляді дає по 5-6 зав’язей в одному вузлі.

Кібрія – високоврожайний огірок, особливо гарний для теплиць влітку. У відкритому ґрунті потребує легкого укриття, зокрема в серпні при холодних ночах.

І нарешті,  ранньостиглий сорт Бьорн, який сам себе запилює. Плоди у нього виростають близько 10-12 сантиметрів завдовжки.

Тож якщо ви вирішили вдруге висадити огірки, то саме час братися до справи. Бажаємо успіху і щедрого врожаю!

Популярне

Подібні новини