100 гр на 1 літр води – і перці аж до осені більше не треба удобрювати: кущі провиснуть від ваги врожаю

Солодкий врожай перців отримати не важко, якщо знати, чим можна вчасно підживити городину. Редакція сайту "Добрі новини" ділиться секретом простої, але дуже дієвої підживки.

Перець на теренах України почали вирощувати кілька століть тому. Попри те, що спершу це була екзотична городина, завезена на Європейський континент з Америки, вона дуже добре прижилася на нашій родючій землі. Селяни ще давно помітили, що краще за все вона родить після підживлення попелом.

Цей метод “винайшли” давно, адже згоріла деревина — один з найдоступніших компонентів, який можна отримати банально навіть після пікніку з шашликами. Головне не палити у вогнищі пластик та не кидати туди металеві елементи.

Городники розповіли про рецепт ефективного добрива для перцю
Експерти назвали найдієвішу підживку для перців у липні

Це зовсім не дивно, що наші пращури часто брали попіл для підживлення рослин, адже зола містить велику кількість корисних речовин, зокрема калій, фосфор, магній та кальцій, які сприяють розвитку рослин і підвищують їх стійкість до хвороб. Крім того, вона містить невелику кількість азоту, що також корисно для перців, але не перевантажує їх надлишком нітрогену. Це дуже важливо, бо саме цей мікроелемент може збити всі біоритми куща, спровокувавши надмірне нарощування зеленої маси.

Для підготовки розчину для підгодівлі 1 куща необхідно взяти 100 грамів попелу і розчинити його у літрі води. Добриво вносимо строго під корінь, і, звісно, не розпиляємо його на листя.

Експерти розповіли, як зола може зашкодити вашій ділянці та як її правильно використовувати
Експерти назвали найдієвішу підживку для перців у липні

Раз на декаду повторюйте процедуру підгодівлі, аби грядка добре родила і давала врожай аж до перших заморозків.

Регулярне підживлення таким розчином сприяє активній бутонізації та появи зав’язів плодів. Завдяки цьому врожайність перців значно збільшується, а кущі стають стійкими до стресів та несприятливих погодних умов.

Популярне

Подібні новини