Перестала додавати це при консервації кабачків: проста хитрість, щоб кабачки не були м’якими і хрустіли

Якщо ваші консервовані кабачки вийшли м'якими, причину потрібно шукати в рецепті. Розповідаємо, який інгредієнт може зробити закуску не такою хрусткою, як би того хотілося вам.

За словами бувалих господинь, часом навіть у професіоналів консервовані кабачки можуть вийти м’якими, а не хрусткими й соковитими. Розповідаємо про один інгредієнт, який краще прибрати з рецепта або обмежити його використання, аби отримати смачні кабачки.

Чому кабачки вийшли м’якими

Так, мова йде про оцет. Для знавців не секрет, що оцет має здатність розм’якшувати продукти. Якщо у магазині ви випадково купили занадто жорстке м’ясо, то його радять маринувати в оцті. Так само і з кабачками – занадто багато оцту може стати причиною, чому закуска вийшла м’якою, а не хрусткою.

Господині та професійні кулінари радять використовувати трішки оцту, аби не наробити багато несмачних кабачків. Не потрібно додавати занадто багато цього продукту – буде достатньо використати стільки оцту, скільки радять у тому чи іншому рецепті.

Кулінари розповіли, який інгредієнт робить кабачки занадто м'якими, а не хрусткими
Кулінари розповіли, який інгредієнт робить кабачки занадто м’якими, а не хрусткими

Крім того, важливо добре проварити маринад. Не просто дати рідині закипіти й одразу ж її використовувати, а саме прокип’ятити на вогні. У такому разі він буде набагато ароматнішим і насиченішим. Коли ви проварюєте маринад, то отримуєте густину. Дайте заливці прокипіти протягом 5 хвилин, і ви не впізнаєте смачні й хрусткі кабачки, які завжди робили за одним рецептом.

Кулінари розповіли, який інгредієнт робить кабачки занадто м'якими, а не хрусткими
Кулінари розповіли, який інгредієнт робить кабачки занадто м’якими, а не хрусткими

А ось наступна порада нагадає вам консервування огірків і дозволить приготувати просто ідеальні хрусткі кабачки. Після останньої заливки потрібно накрити банки кришками та пастеризувати протягом 10 хвилин літрові банки або протягом 15 хвилин дволітрові.

Популярне

Подібні новини