Дід Петро з села розкрив 5 золотих правил вирощування кабачків без хімії: перевірила – працює на ура

Якщо ви любите кабачки, значить, готові доглядати за ними протягом сезону, щоб зібрати врожай. Ми розповімо, які заходи потрібно вживати, щоб кабачки були рівними, смачними і швидко наростали.

Перша порада: потрібно правильно вибрати місце для посадки. Кабачкам дуже потрібне світло, без якого кущі будуть повільно розвиватися. Кабачки не люблять застою води, але ставляться з великою повагою до супіщаних та суглинистих ґрунтів із нейтральною кислотністю.

Друга порада: правильний сівозмін дозволить уникнути більшості минулорічних захворювань. Не варто садити кабачки після гарбуза, огірків та патисонів, а ось після томатів, цибулі, моркви та гороху садити кабачки можна і навіть потрібно.

Третя порада: правильний догляд за кабачками. Ґрунт потрібно регулярно розпушувати, щоб забезпечити його киснем і не допустити загнивання коріння. Слідкуємо, щоб не утворювалася кірка. Зайве листя потрібно видаляти, щоб кущі не були надто густими, оскільки кабачки люблять світло.

Городники назвали правила вирощування кабачків
Городники назвали правила вирощування кабачків

Однак відразу видаляти багато листя не можна, інакше рослині буде важко. Достатньо видаляти 3-4 листки за раз.

Четверта порада: хороше запилення кабачків неможливе без комах, а в дощове літо їх може не бути. Поставте поруч із кабачками воду із сиропом або медом, щоб залучити бджіл.

П’ята порада: правильно удобрюйте кабачки. Вони можуть плодоносити і без добрив, але для захисту від хвороб та стимулювання зростання зав’язей краще підживлювати їх під час цвітіння та в період зростання плодів.

Можна внести підживлення з коров’яку та нітрофоски, настою золи або трав’яного зеленого добрива. Такі прості правила допоможуть виростити кабачки просто розкішними.

Популярне

Подібні новини