Консервація на зиму: морква в томатному соусі – чудова закуска для багатьох страв. Перевірений рецепт

Сьогодні ми представляємо вам рецепт морквяної закуски в томатному соусі, який не тільки дбайливо зберігає всі цінні властивості моркви, а й збагатить ваш стіл яскравими смаками й ароматами.

Морква – це не тільки яскравий овоч, а й справжнє джерело вітамінів. Вона збагачує наш організм вітаміном А, бета-каротином і багатьма іншими корисними речовинами.

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт яскравої та смачної закуски, яка збереже всю користь моркви та потішить вас у холодну пору року.

Морква в томатному соусі ідеально підійде як доповнення до різних страв і стане чудовим інгредієнтом для рагу, соусів і навіть супів.

Вам знадобляться:

(розрахунок на 2 півлітрові банки)

  • Морква – 1 кг
  • Помідори – 400 г
  • Перець болгарський – 70 г
  • Цибуля ріпчаста – 60 г
  • Олія рослинна – 50 мл
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1 ч. ложка

Послідовність приготування:

Морква - справжнє джерело вітамінів
Морква – справжнє джерело вітамінів
  1. Підготуйте продукти за списком.
  2. Вимийте помідори, обсушіть і видаліть плодоніжки. Наріжте їх довільними шматочками і помістіть у чашу блендера. Збийте на високій швидкості протягом 2-3 хвилин до отримання однорідної маси. Якщо у вас немає блендера, можна скористатися м’ясорубкою.
  3. Очистіть моркву, вимийте та обсушіть. Натріть моркву на тертці для корейської моркви.
  4. Цибулю також очистіть, вимийте та наріжте тонкими півкільцями. Солодкий перець теж очистіть, вимийте та наріжте тонкими смужками.
  5. Перелийте помідорну масу в каструлю і додайте моркву, перець і цибулю. Посипте сіллю та цукром, потім влийте олію та добре перемішайте.
  6. Розігрійте суміш на середньому вогні до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і, помішуючи, варіть близько 15 хвилин. Після цього додайте оцет і ще раз добре перемішайте.
  7. Наповніть попередньо стерилізовані банки гарячою морквою в томатному соусі.
  8. Закрутіть стерилізованими кришками. Обережно переверніть банки і перевірте, чи не підтікає кришка. Потім накрийте їх ковдрою і залиште до повного охолодження.

Ваша заготовка з моркви в томатному соусі на зиму готова!

Зберігайте її в темному прохолодному місці

Популярне

Подібні новини