Свинина на кістці у духовці: секрет приготування соковитого м’яса, яке на смак і вигляд нагадує буженину

Простий і швидкий рецепт смачного м'яса у духовці стане ідеальною відповіддю на запитання, що приготувати до вечері. Свинина на кістці виходить дуже апетитною та соковитою.

Ідеальне доповнення до будь-якого гарніру – соковите та ніжне м’ясо. Пропонуємо приготувати на вечерю нереально смачну страву, яка надовго залишиться у вашій пам’яті. За цим простим рецептом ви зможете запекти свинину на кістці так, що вона не стане сухою. Розповідаємо про всі тонкощі приготування м’яса та ділимось секретами, як його не зіпсувати.

Кулінари розповіли, як приготувати свинину на кістці так, аби м'ясо вийшло соковитим і ніжним
Кулінари розповіли, як приготувати свинину на кістці так, аби м’ясо вийшло соковитим і ніжним

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячого м’яса на кістці;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки соєвого соусу;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 1 ч. ложка сушеного чебрецю;
  • 1 ч. ложка сушеного розмарину;
  • Сіль і чорний перець на смак.

Спосіб приготування:

Перш ніж почати готувати, обсушіть м’ясо на кістці серветкою, щоб воно було сухим. Це допоможе забезпечити рівномірне та якісне запікання. У мисці змішайте подрібнений часник, соєвий соус, оливкову олію, чебрець та розмарин. Додайте сіль і перець на власний смак. Ця суміш буде маринадом для свинини.

М’ясо обережно намажте отриманим маринадом, звертаючи особливу увагу на бокові сторони шматків свинини. Накрийте миску або залиште м’ясо у маринаді в герметичному пакеті та поставте його у холодильник на 4-6 годин. Перш ніж поставити м’ясо у духовку запікатись, дістаньте його з холодильника і дайте йому нагрітися до кімнатної температури. На це може піти близько пів години. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Покладіть м’ясо на кістці на деко для запікання та поставте все у попередньо розігріту духовку. Запікайте страву приблизно 1,5-2 години. Періодично поливайте м’ясо власним соком і маринадом, який виділяється під час випікання. Це допоможе зробити свинину соковитішою. Дістаньте м’ясо з духовки, дайте йому трішки “відпочити” перед нарізанням.

Кулінари розповіли, як приготувати свинину на кістці так, аби м'ясо вийшло соковитим і ніжним
Кулінари розповіли, як приготувати свинину на кістці так, аби м’ясо вийшло соковитим і ніжним

Готову страву найкраще подавати до столу гарячою. Навіть якщо ви залишите її на столі чи в холодильнику, а потім розігрієте, вона вже не буде такою ж соковитою. Обов’язково спробуйте приготувати таку страву на вечерю та насолодіться її витонченим смаком. Гарантуємо, що ви захочете їсти м’ясо за цим рецептом знову і знову. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини