Як дожити до зарплати: бюджетна вечеря з 3 страв. Цілком вистачить 100 гривень, ще й залишаться продукти

Рецепти, наведені в цій статті, допоможуть не тільки заощадити гроші, які ви виділили на продукти, а й приготувати три смачні страви, з яких можна скласти ситну вечерю.

В основі кожної страви – сезонні овочі, трохи фантазії та бажання смачно нагодувати членів своєї родини. А якщо ще постаратися і з сервіруванням, то за цими рецептами сміливо можна готувати святкові частування.

Отже, сьогодні ми пропонуємо вам приготувати на вечерю: котлети з капусти, листковий салат і холодець.

Для цього купуємо (з розрахунку на трьох осіб): п’ять яєць – приблизно 25 грн., три морквини середнього розміру – приблизно на 7-8 грн., три маленькі буряки – 5 грн., дві картоплини середнього розміру – 4 грн., дві невеликі цибулини – 3 грн., одну курячу ніжку – в межах 19 грн., одну невеличку капусту – до 20 грн., маленьку пачку майонезу вагою 160 грамів (за акцією можна знайти за 12-15 грн.), приправи до холодцю з желатином – можна купити за 9-11 грн. (або просто желатин – 9 грн.). Тобто сумарно витратите до 110 грн.

Додатково вам знадобляться: соняшникова олія для смаження котлет, 3-4 столові ложки борошна, яке можна замінити на манку, сіль і оцет (ліпше яблучний), 0.5 чайної ложки соди або розпушувача, трохи цукру для маринування цибулі – зазвичай це завжди знайдеться вдома. Якщо є куркума – теж стане в пригоді (0.5 чайної ложки для котлет).

Рецепт №1. Капустяні котлети

Капустяні котлети
Капустяні котлети
  1. Щоб приготувати цю страву, для початку натріть на крупній тертці або дрібно поріжте капусту. Запитаєте скільки? На свій розсуд – залежить від того, як багато ви хочете приготувати котлет.
  2. Натерту капусту залийте невеликою кількістю води (щоб вона покрила капусту) і проваріть її близько 5 хвилин. Після цього злийте воду і злегка відіжміть капусту.
  3. Одну цибулину дрібно поріжте на кубики та обсмажте до золотистого кольору. Одну моркву натріть на тертці та теж обсмажте.
  4. З’єднайте моркву, цибулю, капусту, посоліть їх, за бажання – поперчіть і додайте куркуму. Також додайте все борошно або манку (можна те й інше в рівних пропорціях), одне сире яйце, розпушувач або гашену соду і добре перемішайте. Отриманий фарш має постояти хвилин 15, щоб манка трохи набухла.
  5. На розігріту пательню, змащену олією, викладаємо капустяні котлети (їх краще формувати вологими руками або змоченими в соняшниковій олії). Смажте, як звичайні котлети.

Рецепт №2.

Листковий салат
Листковий салат
  1. Для початку відварюємо буряк, одну моркву, 1-2 яйця, картоплю. Цибулю режим на невеликі кубики, заливаємо її оцтом і додаємо трохи цукру – тобто злегка маринуємо.
  2. Далі очищені овочі та яйця, натираємо окремо на крупній тертці. І далі шарами викладаємо їх у такій послідовності: картопля, цибуля, майонез, морква, майонез, яйце, майонез, буряк, майонез, яйце. Шари можна повторювати, останнім має бути яйце.

Рецепт №3. Холодець

Холодець
Холодець
  1. Для холодцю відварюємо до готовності курячу ніжку в невеликій кількості води і при відкритій кришці. Отриманий бульйон проціджуємо.
  2. У ємність, у якій ви плануєте готувати холодець, кладемо розібране на волокна або порізане на кубики м’ясо, порізану моркву (попередньо її відваріть) і два варених яйця (поріжте їх навпіл). Якщо є вдома, то можна додати перець-горошок, консервовану кукурудзу або зелений горошок.
  3. У гарячому бульйоні розчиняємо спеції для холодцю (або желатин) відповідно до рекомендацій на пачці.
  4. Акуратно переливаємо бульйон у ємність із м’ясом і, після того, як охолоне, прибираємо в холодильник.
  5. Подавати можна з гірчицею.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини