Невістка здивувала гостей: неймовірно смачна та бюджетна закуска – грибний паштет. Що може бути смачнішим?

Цей грибний паштет — один із найулюбленіших моїх паштетів. Намазуєш його ножем на скибочку свіжого хліба досить гарним шаром і насолоджуєшся неймовірним смаком!

Ніжна текстура, приємний аромат грибів, а смачно як! Не має шкідливих консервантів та всяких синтетичних покращувачів смаку. Такий грибний паштет – паличка-виручалочка для сніданку. Недорогий та простий у приготуванні.

Секрет неймовірно ніжного паштету: швидкий рецепт, який здивує вас
Секрет неймовірно ніжного паштету: швидкий рецепт, який здивує вас

Інгредієнти:

  • свіжі гриби – печериці – 300 грамів
  • цибуля – 1 штук (близько 70 грамів)
  • морква середнього розміру – 1 штука (близько 80 г)
  • яйця курячі зварені круто – 2 штуки
  • вершкове масло – 30 грамів
  • часник – 2-3 зубчики
  • сіль на (свій) смак
  • чорний мелений перець – на (свій) смак
  • мелений коріандр – до смаку
  • червоний мелений гіркий – до смаку

для смаження:

  • рослинна олія – 50 мл

Приготування:

Цибулю очистити від шкірки, сполоснути проточною холодною водою, розрізати на 2 половинки та нарізати тонкими півкільцями. Моркву очистити, помити та натерти на середній або великій тертці. На сковорідку налити необхідну кількість олії та розігріти її на середньому вогні.

Нарізану півкільцями цибулю і натерту моркву викласти на сковороду з розігрітою олією. Обсмажити моркву з цибулею до м’якості на середньому вогні приблизно протягом 5 хвилин. Печериці добре помити, обсушити та нарізати тонкими пластинками або невеликими. Нарізані печериці додати в сковороду до обсмаженої моркви з цибулею, перемішати.

Обсмажити гриби разом з овочами протягом 15 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною ложкою. За 3 хвилини до готовності грибів посолити та приправити, додавши чорний мелений перець, мелений коріандр та червоний мелений перець на смак. Зварені круто курячі яйця нарізати невеликими кубиками.

Очистити від шкірки часник, помити та помістити в чашку блендера, куди також помістити обсмажені з цибулею і морквою печериці. Подрібнити за допомогою блендера овочі, гриби та яйця в однорідну за консистенцією масу.

Якщо консистенція отриманого грибного паштету влаштовує, перекласти його в чисту чашку і додати нарізане невеликими шматочками вершкове масло. Грибну масу добре ложкою перемішати із вершковим маслом для однорідності. Паштет із грибів готовий.

Готовий грибний паштет перекласти в чисту банку та поставити для охолодження в холодильник. Після охолодження паштет із печериць стане густішим і еластичним, легко намазуватиметься на хліб. Смачного!

Секрет неймовірно ніжного паштету: швидкий рецепт, який здивує вас
Секрет неймовірно ніжного паштету: швидкий рецепт, який здивує вас

Господині на замітку:

грибний паштет можна використовувати як начинку для млинців або пиріжків;

якщо виключити яйця та вершкове масло, то вийде пісний варіант.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини