Встигаю приготувати печиво до чаю, поки гості миють руки: раз-два – і смакота на столі. Коли нікого не чекав

Давно хотіли спекти смачне печиво, але не траплявся перевірений рецепт? Ось рецепт ідеального печиво до чаю, виходить дешевше, ніж у магазині.

Існує багато рецептів печива до чаю, знайти найсмачніше і при цьому легке у приготуванні – це найголовніше завдання будь-якої господині. Сьогодні з вами поділимось чудовим рецептом (інакше не можемо висловитися, аж надто смачне) без проблем і без розкочування: печиво виходить легке за вагою, солодке, повітряно-пористе і при цьому легко кусається, немов тане в роті! От якось так. Кунжутне печиво смакує краще, ніж у магазині: по-перше, жодна зернятко кунжуту не випадає, по-друге, смак і аромат більш насичений і по-третє, за ціною виходить все одно дешевше. Як зробити печиво з кунжуту максимально смачно та швидко?

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 60 г = 3 ст.л.;
  • цукор – 120 г = 0,5 склянки + 1 ст. л. з невеликою гіркою;
  • сіль – 1 щіпка;
  • яйце – 1 шт.;
  • сік лимона – 10 мл = 2 ч. л.;
  • борошно – 70 г = 3,5 ст.;
  • розпушувач – 5 г = 1 год. без гірки;
  • кунжут – 160 г = 6,5 ст.
Шеф-кухар розповів, як швидко приготувати смачне печиво до чаю
Шеф-кухар розповів, як швидко приготувати смачне печиво до чаю

Хрумке печиво з кунжуту до чаю. Покроковий рецепт:

1. Вершкове масло слід дістати з холодильника на 10 хвилин, воно не повинно бути занадто м’яким. За допомогою міксера змішуємо олію з цукром та сіллю.

2. Розбиваємо одне яйце і помітно, що збивання стає легшим. Принагідно додаємо до інгредієнтів у процесі збивання лимонний сік, доводимо до легкої побілілої структури, але довго не збиваємо, інакше масло візьметься пластівцями.

3. Борошно окремо змішуємо з розпушувачем, потім просіюємо в масляну складову тіста для печива і перемішуємо за допомогою лопатки або ложки. Борошна лише 70 грам!

4. Наприкінці додаємо насіння кунжуту і отримуємо липке, повітряне тісто з якого і робитимемо печиво.

5. Відразу за допомогою двох чайних ложок розміщуємо печиво з кунжуту на деку з пергаментом для випічки (силіконізований пергамент не вимагає додаткового змащування). Кількість тіста відміряного ложками розміром з невеликий волоський горіх і обов’язково кожен горбок тіста повинен бути на 4-5 см далі один від одного, так як печиво розтікатиметься, і приймати плоску форму.

6. Випікаємо кунжутне печиво в духовці при температурі 170 градусів 12-15 хвилин, у газовій духовці температура повинна бути більшою (190).

7. Печиво по краях стає більш рум’яним – дістаємо і остуджуємо на решітці, прямо на пергаменті, так як гаряче печиво з кунжуту м’яке і ламке.

8. Після остигання кунжутне печиво стає твердішим, але при цьому легко кусається, усередині повітряно-хрумке і дуже смачне. Приємного вам чаювання!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини