Смажена риба вже у минулому: бабуся навчила дуже смачно готувати мінтай. Просто, швидко і смачно

Мінтай - це вид риби, який має багато корисних властивостей. Риба є хорошим джерелом білка, необхідного для зростання та відновлення тканин в організмі.

Мінтай часто доступний у магазинах за більш низькою ціною порівняно з іншими видами риби, що робить його привабливим вибором для тих, хто хоче отримати смачну рибу без переплати. Для приготування знадобиться три рибки, мінтай розморожуємо та нарізаю тушки на дві частини, якщо рибка велика, то на три частини. Потім беремо пакет для запікання та складаємо в нього нарізану рибу.

Потім до риби додаємо спеції, беремо:

  • сіль -1, 5 ч. ложки;
  • сушений часник – 1,5 ч. ложки;
  • чорний мелений перець – 0,5 ч. ложки;
  • прованські трави – 1 ч. ложка (за бажанням);
  • паприка солодка -1 ч. ложка.

Потім наливаємо 20 мл соняшникової олії, можна взяти оливкову, буде ще смачнішою. Пакет щільно зав’язуємо та ретельно перемішуємо, щоб кожна рибка повністю покрилася спеціями. Забираємо в холодильник на 30-35 хвилин.

Далі беремо три великі цибулини і нарізаємо їх тонкими півкільцями. Нарізану цибулю складаємо на дно рівним шаром у форму для запікання. Коли риба настоїться, дістаємо її з холодильника та викладаємо у форму зверху на цибулю. Накриваємо пергаментним папером і ставимо в розігріту духовку запікатися на 30 хвилин.

Поки риба готується, робимо до неї смачний гарнір. Для цього беремо 10-12 середніх картопель, чистимо їх і відварюємо до готовності у підсоленій воді. Коли картопля звариться, беремо сковорідку, розігріваємо, наливаємо олію і додаємо шматочок вершкового масла 30-40 грамів.

Шеф-кухар розповів, як швидко приготувати мінтай
Шеф-кухар розповів, як швидко приготувати мінтай

На розігріту сковорідку викладаємо відварену картоплю і обсмажуємо в олії з кожного боку до золотистої скоринки. А ще можна зробити картопляне пюре, воно також ідеально підходить до риби на гарнір. Викладаємо мінтай на тарілку з нарізаною картоплею та подаємо до столу. Дуже смачно і ситно виходить, спробуйте приготувати вам обов’язково сподобається!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини