Роблю червону ікру з оселедця та моркви: заощаджую купу грошей, а на смак не відрізниш. Новий рецепт

Просто, смачно та економно: швидка в приготуванні червона ікра з оселедця. Дуже бюджетна закуска. Ця закуска все одно гідна опинитися на вашому святковому столі.

Готується вона дуже швидко, не вимагає від господині жодних особливих кулінарних навичок, продукти доступні в супермаркеті і коштують недорого. При цьому виходить справжнісінький світовий закусон. Приготувати можна заздалегідь, наприклад, за добу, а безпосередньо перед святом лише оформити подачу, що погодьтеся у святковій гонці дуже зручно. До речі, є ще варіанти червоної ікри. Наприклад, можна зробити псевдоікру з манки, томатної пасти та оселедця або оселедцевого розсолу. Ще є спосіб приготування ікри з желатину, таку зазвичай роблять кондитери для прикраси тортів на рибну тематику.

Отже, для приготування  червоної ікри нам знадобляться такі продукти:

Інгредієнти:

  • Оселедець слабкого посолу 250 г;
  • Морква середнього розміру 1 шт.;
  • Плавлений сир 150 г;
  • Огірок для подачі;
  • Зелень кропу чи петрушки до смаку.

Ви, звичайно, можете піти довгим шляхом і засолити оселедець самостійно, він точно буде смачнішим, жирнішим і дешевшим. Але краще взяти оселедець покупний. Більше того, можна придбати готове філе оселедця в олії. Потрібно відварити моркву. Найдовше у процесі приготування закуски – це відварити моркву. Зробити це бажано наперед. Моркву вимийте, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні до готовності приблизно 25-30 хвилин. Готову моркву повністю остудіть.

Моркву потрібно нарізати. Охолоджену моркву очистіть від шкірки і довільно наріжте на невеликі шматочки. Оселедець теж наріжте. Підготуйте оселедець, відповідно, якщо ви використовуєте цілу рибу, необхідно зняти з неї шкіру і звільнити філе від кісток. Краще не подрібнювати інгредієнти в блендері, тому що в цьому випадку маса виходить занадто однорідною, схожою на пасту. Краще виходить у м’ясорубці, після неї залишаються невеликі сегменти і це виглядає приємніше.

Неперевершений рецепт червоної ікри з оселедця: незабутній смак
Неперевершений рецепт червоної ікри з оселедця: незабутній смак

Прокрутіть в м’ясорубці оселедець. Прокрутіть через м’ясорубку варену моркву. Якщо у вас твердий плавлений сир, який продається в брикетах, його також необхідно прокрутити через м’ясорубку. Додайте плавлений сир. Огірок потрібно нарізати. Краще подавати цю ікру на шматочках свіжого огірка, на нашу думку, це гарне поєднання, але це не єдиний варіант. Огірок нарізати на кружки завтовшки 3-4 см, чайною ложкою трохи вийняти серцевину і за допомогою кулінарного мішка або просто викласти ложкою нашу псевдоікру. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини