Оселедцеве масло за 5 хв: мій “лінивий” рецепт, який рятує на обід. Пальчики оближеш, і жодних хитрощів

Це не форшмак, і не салат з оселедця, не паста. Це оселедцеве масло - найсмачніше, що є у всіх цих стравах. Дуже оселедцеве, пікантне, трохи гостреньке та ароматне.

На бутерброд, для тосту, навіть для грінок – на обід або просто перекусити: смачно, ситно, апетитно. До речі – на стіл і як закуску у салатнику можна поставити: розлітається. Рецептів багато, але це масло готується найшвидше. І без хитрощів.

Оселедцеве масло нашвидкуруч: рецепт + інгредієнти

Найважливіше – оселедець, зрозуміло. Велика, товстенька, малосольна – на ваш смак. І краще це буде філе. Якщо рибка ціла, готовим філе. Щоб зробити це швидко, є метод – простий. Робимо з боків спинки по надрізу глибиною до 1 см. “Поглиблюємо” їх, відокремлюючи філе від хребта та реберних кісточок. Потім смикаємо за хвіст (тобто за кінчик хребта рибки), і він у нас залишається в руках разом із кісточками.

Подрібнюємо оселедець. Краще блендувати. Головне, не надто довго, не на найвищій швидкості – інакше ми отримаємо не оселедцевий мус, а оселедцевий соус. Занадто рідкий. Готуємо масло – розм’якшуємо до такого стану, щоб його можна було змішувати з оселедцем. Розігрівати не потрібно, нехай пом’якшиться “природним” шляхом.

З’єднати масло з оселедцем. Додати зовсім небагато меленого чорного перцю, небагато гірчиці – половинку чайної ложки. Не для вираженого смаку, а для легкої гостроти. Хто любить – можна будь-які інші спеції. За бажання можна поєднати з подрібненою цибулею – дуже класичний смак.

Шеф-кухар розповів, як приготувати оселедцеве масло
Шеф-кухар розповів, як приготувати оселедцеве масло

Найважливіше: якісно змішуємо. Формуємо красиво і відправляємо в холодильник. Не тільки охолонути, а й “настоятися” маслу потрібно. Щоб був смак насичений, яскравий, оселедцевий. Можна із задоволенням готувати бутерброди, і дивувати найсмачнішою та найпростішою стравою.

Інгредієнти:

  • Оселедець (філе) 200 г – умовно;
  • Масло вершкове 150-200 г;
  • Гірчиця 1 ч. л. (неповна);
  • Чорний мелений перець, спеції на смак.

Ось такий простий рецепт масла з оселедця варто приготувати!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини