Тепер я знаю, як замісити найніжніше великоднє тісто: ваші паски не засохнуть до свята, а які вони смачні

Хіба можна уявити Великдень без пишної рум'яної паски, фарбованих яєць і смачної паски? Це одні з основних символів свята. У багатьох сім'ях рецепти великодніх страв передаються у спадок.

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачну паску.

Список інгредієнтів:

Для тіста:

  • 1,2 кг борошна;
  • 250 мл молока;
  • 250 г сметани;
  • 250 г вершкового масла;
  • 7 яєць та 2 жовтки;
  • 400 г цукру;
  • 25 г олії;
  • 25 г свіжих дріжджів;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. коньяку;
  • 100 г родзинок;
  • цедра 1 лимона.

Для глазурі:

  • 2 білки;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • кондитерські присипки.

Для початку приготуємо опару. У молоко, підігріте до температури 37-38 ° C, додаємо свіжі дріжджі і добре перемішуємо, якщо дріжджі повністю не розійшлися – це не страшно, туди ж додаємо столову ложку цукру і пару ложок борошна, добре перемішуємо бовтанку. Ця процедура робиться для того, щоб перевірити дріжджі на свіжість та активувати їхню роботу.

Відставляємо їх у бік до утворення пишної дріжджової шапочки, а поки що відокремимо білки від жовтків. Для цього беремо 2 миски, в одну відокремлюємо білки, а в іншу жовтки. Для приготування великоднього тіста всі продукти повинні бути теплі або хоча б кімнатної температури, але не холодні. Дістаньте їх із холодильника щонайменше за 2 години. Додатково нам знадобиться 2 яйця, з яких використовуємо білки для приготування глазурі, а жовтки додаємо в тісто.

Миску з жовтками поки що відставляємо убік і займемося білками. Злегка збиваємо їх міксером і всипаємо приблизно половину загальної кількості цукру. Добре збиваємо білки з цукром до того часу, поки цукор повністю розчиниться і повторюємо ту ж процедуру з жовтками. Всипаємо цукор, що залишився, до жовтків і збиваємо до білої пишної маси і розчинення цукру.

У великодньому тісті дуже багато здоби, олії, цукру, яєць, і ми збиваємо яйця з цукром для того, щоб тісту було легше підійматися, щоб воно було легшим, пишнішим. Виливаємо опару в чашу, де замішуватимемо тісто, додаємо туди сіль, сметану, збиті з цукром жовтки, збиті білки, акуратно перемішуємо, маса вже дуже легка і повітряна. Вливаємо ванільний екстракт або ванілін, розведений в 1 ст. л. коньяку. Додаємо цедру одного лимона та невеликими порціями борошно.

Шеф-кухар розповів, як приготувати ідеальну паску на Великдень
Шеф-кухар розповів, як приготувати ідеальну паску на Великдень

Борошно попередньо необхідно просіяти, бажано двічі для того, щоб наситити його киснем і тим самим забезпечити найкраще підняття тісту. Висипаємо приблизно половину борошна і дуже добре вимішуємо тісто до однорідного стану, вливаємо олію і додаємо м’яке вершкове масло. На цьому етапі всипаємо родзинки, попередньо вимиті, висушені, присипаємо їх борошном, вводимо в тісто і знову ретельно вимішуємо.

Вимішувати тісто потрібно 10-15 хвилин, поки воно не почне відходити від стінок посуду. Якщо бачите, що тісто рідке – додайте трохи борошна, але сильно його не забивайте. Як тільки відчуєте, що тісто схопилося, і з ним можна буде працювати більше борошна не додавайте. Налийте в руку трохи рослинної олії та обімніть тісто олійною рукою.

Шеф-кухар розповів, як приготувати ідеальну паску на Великдень
Шеф-кухар розповів, як приготувати ідеальну паску на Великдень

Накриваємо миску рушником і ставимо підходити в тепле місце. Як тільки тісто добре підійде, акуратно дістаємо його та розкладаємо у форми. Процес підйому тесту вважається завершеним, коли бульбашки на поверхні тіста почнуть лопатися і воно осідатиме. Відрізаємо від тіста невеликі шматочки, злегка формуємо їх і укладаємо у підготовлені форми. Укладаємо тісто у форми за висотою не більше ніж наполовину.

Паперові форми змащувати не треба, папір вже просочений олією, а якщо ви використовуватимете металеві форми, рекомендуємо застелити їх зсередини пергаментним папером і добре змастити олією. Ставимо випікатись!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини