Тепер завжди готуватиму не звичайну, а сирну: рецепт цікавої паски до святкування Великодня в 2024 році

Приготування паски на Великдень – відповідальна справа. Замість того, щоб готувати класичну варіацію вже відомої паски, рекомендуємо приготувати сирну, яка точно вразить всіх ваших гостей.

Сирна паска має більш насичений і кремовий смак завдяки додаванню творогу або сиру до тіста. Це дає пасці ніжнішу та м’якшу текстуру, яка може бути особливо привабливою для любителів сирних страв. Додавання творогу або сиру робить сирну паску більш живильною і корисною. Творог багатий білками і кальцієм, що робить сирну паску хорошим вибором для тих, хто звертає увагу на здорове харчування.

  • 500 г творогу (можна використовувати домашній або магазинний творог);
  • 200 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г масла;
  • 100 г сметани;
  • 1 ч.л. ванільного екстракту або цукрової пудри;
  • 1/2 ч.л. солі;
  • 400 г борошна;
  • 1 пакетик дріжджів.
Готуємо ідеальну паску в домашніх умовах
Готуємо ідеальну паску в домашніх умовах

Почніть зі збирання і підготовки всіх інгредієнтів. Дріжджі розчиніть у теплому молоці або воді за вказівкою на упаковці. У великій мисці змішайте творог, цукор, яйця, вершкове масло, масло, сметану, ванільний екстракт або цукрову пудру та сіль. Добре перемішайте до однорідності. Додайте розчинені дріжджі до суміші та знову перемішайте. Поступово додавайте борошно та замішуйте, доки тісто не стане м’яким і рівномірним. Якщо тісто дуже липке, можна додати ще трошки борошна.

Покрийте миску з тістом чистою рушником або плівкою та залиште на протязі 1-2 годин для підйому. Тісто має збільшити свій об’єм удвічі. Після підйому тісто перекладіть на стіл, натертий мукою, і розділіть на 2 рівні частини. З кожної частини зліпіть кулю, вкрийте їх чистим рушником та залиште ще на 15-20 хвилин. Сформуйте з кожної кулі паску, поміщаючи тісто у велику круглу форму або використовуючи форму для пасок. Зробіть хрестовину на верхівці кожної паски.

Як приготувати сирну паску
Як приготувати сирну паску

Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія. Пекти паски протягом 40-50 хвилин або до золотисто-бурого кольору. Перевірте готовність за допомогою дерев’яної шпажки – якщо вона вийде чистою, паска готова. Вийміть паски з духовки і дайте їм охолонути перед подачею. Прикрасьте паски за бажанням цукровою глазур’ю, мигдалевою крихтою або курагою перед подачею.

Це простий рецепт сирної паски, який можна приготувати в домашніх умовах на святковий стіл до Великодня. Насолоджуйтеся!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини