Навчили смажити найтонші швейцарські деруни без яєць і без борошна: і не думала, що такі смачні бувають

Невагомі, приємно хрусткі, соковиті – і неймовірно смачні. Виявляється, деруни смажать і у Швейцарії. Щоправда, часто це один великий картопляний млинець на всю сковорідку.

І це не дрібна тертка – навпаки, звичайна. А вони дивовижні: це найтонші картопляні дерунчики, такі тонкі, яких ви і не бачили раніше. Часто їх смажать із сиром, зеленню, грибами, ковбасками, рибою, цибулею. Виявляється, смажити такі деруни просто – і не потрібна дрібна тертка, є одна проста хитрість. Ділимось простим рецептом: такі деруни “Ресті” приготувати варто.

Жаримо швейцарські деруни “Ресті”: рецепт, інгредієнти та 1 хитрість

Найчастіше їх смажать без яєць, без борошна: просто картопля, сіль, перець та олія. Але, можна додати зовсім трохи борошна.

1) Натерти картоплю на великій тертці (як завжди для дерунів). Краще брати картоплю твердих сортів.

2) Посолити – на 1 кг порядку 1 ч. л. солі з гіркою. Залити картоплю холодною водою, добре обім’яти ложкою. Залишити на 10 хв.

Унікальний рецепт смачних дерунів: без яєць і без борошна
Унікальний рецепт смачних дерунів: без яєць і без борошна

Що ми робимо? А це та сама хитрість

Хитрість 1. Єдина. Ми робимо натерту картоплю тонкою, позбавляємо пишності. Це і робить деруни такими тоненькими.

3) Злити воду з картоплі. На дні миски залишиться крохмаль – у залишках води. Додати його до картоплі.

4) Додати чорний перець до смаку (сіль ми вже додавали), щіпку твердого тертого сиру. Змішати, і – за звичкою додати зовсім трохи борошна. Якщо вирішимо смажити один великий “дерун”, борошно не варто додавати.

Картопляну масу викладають на сковорідку з добре розігрітою олією. Шар картоплі – що тонше, то краще. У середньому це висота від 0,5 до 1 см. Якщо ж смажимо маленькі деруни, то додавання борошна не уникнути: все ж таки вони розпадатимуться. Але нам допоможе сир обійтися без великої кількості борошна, і зовсім без яєць.

5) Змішуємо картопляну масу добре, мокрою ложкою набираємо і викладаємо деруни як завжди, смажимо до золотого красивого кольору. Жаряться вони швидко, краще не відходити від плити.

Інгредієнти:

  • Картопля 500 г (умовно);
  • Сіль до 1 ч. л.;
  • Сир твердий 1 ст. ложка;
  • Борошно 1-2 ст. (орієнтовно);
  • Олія для смаження.

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини