Ні борошна, ні цукру, ні олії: як я із залишків горіхів і 2 бананів роблю купу смачного печива. Мій рецепт

Дивно, як із простих і доступних інгредієнтів можна створювати надзвичайно смачні ласощі. А якщо у складі лише корисні інгредієнти, то такі десерти можна їсти стільки, скільки захочеться.

Десерт до чаю або до кави! Чим простіше – тим смачніше! Сьогодні готуватиму дуже корисне, дуже смачне домашнє печиво, яке можна приготувати всього з трьох інгредієнтів. При цьому у складі не буде ні борошна, ні цукру, ні олії. І навіть яєць не буде у цьому рецепті. А на виході виходить корисне, легке, злакове печиво, яке зберігає відчуття ситості на тривалий час.

Особливо таке печиво добре йде вприкуску з чашкою гарячої міцної кави або чорного чаю. Дітям навіть чай не потрібен, готові будуть з’їсти печиво за раз. Просто зупиниться неможливо, таке воно ароматне, апетитне та ще й з улюбленими горіхами.

Приготування:

Тісто готується дуже швидко, тому можна вже вмикати духовку. Для початку беру 2 банани. І очищаю їх від шкірки. Краще брати банани, що переспіли, навіть із почорнілою шкіркою. Саме такі банани ароматні та м’які.

Ламаємо їх на невеликі шматочки і, озброївшись вилкою, перетворюємо їх на пюре. Звичайно, можна подрібнити і за допомогою блендера. Другий інгредієнт – це вівсяні пластівці. Всипаємо їх до бананового пюре та перемішуємо.

Пластівці використовуємо традиційні, довгого варіння. Так печиво буде кориснішим. На виході виходить досить однорідна маса. Наступний інгредієнт – це волоські горіхи. Беремо 50 г. Вони відмінно поєднуються з вівсянкою, але їх можна замінити іншими горіхами на ваш смак – мигдаль, фундук.

Шеф-кухар розповів, як приготувати смачне печиво з бананів
Шеф-кухар розповів, як приготувати смачне печиво з бананів

Подрібнені горіхи відправляю в миску до вівсянки та бананів. Можна додати трохи гарбузового насіння. Це звісно, ​​за бажанням. Додаємо трохи кориці. Але її з легкістю можна замінити на ванілін або інші ароматизатори. Це вже справа смаку. Знову все ретельно перемішую до однорідності.

Залишаються останні штрихи. Деко застилаємо пергаментним папером. Але все ж таки краще використовувати силіконовий килимок, з нього печиво буде краще зніматися. Отже, формуємо печиво. На одне печиво йде приблизно 1 ст. ложка тіста. Не намагаємось надавати їм якоїсь форми, робимо це абсолютно хаотично. Так готовими вони виглядають оригінальніше.

Печиво випікаємо 20 хвилин в розігрітій до 180℃ духовці. Поки воно тепле від’єднуємо його від пергаменту. Рум’яне, ароматне та красиве. Таке печиво прискорює обмін речовин та сприяє схудненню. Воно не надто тверде, його легко можна відкусити. При цьому печиво хрумке і водночас ніжне всередині.

Інгредієнти:

  • 100 г – вівсяні пластівці (8 ст. л.);
  • 2 – банани;
  • 50 г – волоські горіхи;
  • гарбузове насіння – (20 г) – за бажанням;
  • кориця – (1/2 ч. л.), ванілін (1/3 ч. л.) за бажанням.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини