17 метрів ковбаси за 15 хвилин: свекруха навчила робити домашні ковбаски швидко та дуже смачно

Котлети, котлети ... Зазвичай до весни набридає все, в тому числі і котлети. Тоді починайте годувати сім'ю домашніми ковбасами. За цим рецептом вони виходять дуже смачні!

Хоч би які форс-мажорні події трапилися, якщо в морозилці лежать ковбаски – ваші гості та рідні будуть у захваті. Фактично підготовка сировини для ковбасок займає стільки ж часу, скільки і підготовка фаршу для котлет, плюс ще кілька хвилин на набивання оболонки, і ковбаски готові!

Підготовка

Для виготовлення домашніх ковбасок потрібні оболонки. Купуйте натуральні. Оболонки бувають дуже тонкі (для сосисок), середні (ковбаски, сардельки) та товсті (для ковбас). Занадто тонкі можуть не налізти на наконечник вашої м’ясорубки, товсті можуть злітати, для нас оптимальні – середні. А ви при покупці звернете увагу на діаметр наконечника вашої м’ясорубки.

Кишки продаються в пакетах, промиті та засолені. Ви відкриваєте пакет, відрізаєте потрібну довжину, промиваєте її зовні та всередині та використовуєте. Залишки зберігайте у морозилці. Промивання проходить просто: надягаєте один кінець на кран з водою і напором води пропускаєте її через кишку. Ще одна умова – ви повинні мати електром’ясорубку з наконечником для ковбасок. На нього надягається перед включенням м’ясорубки промита кишка. Просто нанизує її на наконечник. Кишка нанизується легко, тому що вона після миття слизька.

Підготовка фаршу

Ми випробували різні рецепти: з різних сортів м’яса, з копченням і без копчення, з фаршу та з рубаного м’яса. Якщо робити все за рецептом, то завжди виходить смачно. Сьогодні ми покажемо найпростіший, але не менш смачний рецепт.

Інгредієнти:

  • м’ясо – по 1 кг свинини та яловичини;
  • сало – 150 г на 1 кг м’яса;
  • сіль – 1 ч. л. на 1 кг фаршу;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л. на 1 кг фаршу;
  • сухий мелений коріандр – 1 ч. л. на 1 кг фаршу;
  • вода – 250 мл на 1 кг фаршу.

Розділяємо свинину на 2 частини: одну частину кладемо у фарш, іншу дрібно рубаємо ножем. Подрібнюємо сало та м’ясо на м’ясорубці, на електричній – 1 раз, якщо у вас механічна – краще 2 рази пропустити. Змішуємо: рубане м’ясо, фарш та спеції. Спеції кладемо із розрахунку маси: м’ясо+фарш.

Ставимо в холодильник проти ночі. За цей час м’ясо “дозріє”, воно набуде однорідного смаку. Наступного дня доробляємо фарш – насичуємо його водою. Не бійтеся додавати у фарш, ви здивуєтеся, як м’ясо вбиратиме її. Вода має бути крижаною: просто напередодні (за годину) засуньте пляшку з кип’яченою водою в морозилку, але не заморожуйте її.

Формування ковбасок

Фарш пропускаємо через м’ясорубку, нещільно набиваючи кишку, просто підтримуєте її і не вимикаючи м’ясорубку, набиваєте всю кишку. Можна, звичайно, зупинятися і одразу формувати кожну ковбаску, перекручуючи кишку в потрібному місці, але це зайва трата часу. Можна формувати кожну ковбаску окремо.

Секрети приготування домашніх ковбасок: перевірено кухарем
Секрети приготування домашніх ковбасок: перевірено кухарем

Краще одразу набити кишку, а потім формувати ковбаски, зсуваючи фарш, він легко рухається. Ось чому ми написали про 17 метрів. Потім беремо нитки бавовняні товсті і зв’язуємо ковбаску з кожного кінця. Щоб швидше, наріжте ниток заздалегідь і зв’язуйте. Потім зайве обрізати, а оболонку розріжте між ковбасками. Перевірте: кожен кінець ковбаски має бути зав’язаний після розрізання!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини