Навіть жорстка яловичина стане мармеладом у цьому маринаді: весь секрет у двох речах – сковорода і цей соус

Правильно підібраний маринад для мʼяса – це досить складна справа, оскільки, не завжди можна "вгадати" з тим, чи буде страва на фініші мʼякою, чи жорсткою.

Правильно замариноване мʼясо – це 80% успішної страви. Маринування яловичини перед приготуванням може допомогти зробити м’ясо більш ніжним та соковитим. Недостатнє маринування спеціями або недостатній час маринування можуть призвести до жорсткості м’яса, але сьогодні від редакції сайту Добрі новини ви дізнаєтеся, як приготувати по-справжньому ідеальний маринад для яловичини, який гарантовано сподобається всім вашим гостям.

  • ½ склянки соєвого соусу;
  • ¼ склянки оливкової олії;
  • ¼ склянки лимонного соку;
  • 2 столові ложки цукру (або меду);
  • 3 зубчики часнику, дрібно нарізані;
  • 1 столова ложка свіжої розмаринової трави, нарізаної;
  • Сіль та свіжо мелений чорний перець за смаком.
Рецепт ідеального маринаду для яловичини
Рецепт ідеального маринаду для яловичини

У великій мисці змішайте соєвий соус, оливкову олію, лимонний сік, цукор (або мед), нарізаний часник та розмарин. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти об’єдналися. Додайте сіль та перець до смаку. Перевірте смак і виправте кількість спецій за необхідності. Додайте шматки яловичини до маринаду, переконавшись, що вони повністю занурені. Накрийте миску плівкою або кришкою і помістіть у холодильник протягом 2-4 годин або навіть на ніч, щоб м’ясо добре просочилося маринадом.

Після маринування вийміть м’ясо з маринаду та приготуйте його, як зазвичай: на грилі, у сковороді або у духовці. Для гарнішого смаку і аромату можна підсмажити м’ясо на вогні, зберігши маринад для подальшого використання. Цей маринад чудово підходить для яловичини, додаючи їй глибокий смак та аромат. Приготуйте яловичину з цим маринадом для смачного та соковитого ефекту!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини