Такої смачної паски ще ніхто не куштував: в гості напрошуються всі родичі і друзі, щоб дістався хоч шматочок

Великодня паска. Вся родина з'їжджається на Великдень, щоб спробувати її. Паска виходить дуже ніжна і ароматна, тісто як пух, тане в роті і довго залишається свіжим.

Ароматна, повітряна, домашня, смачна! Не паска, а золото! Ви закохаєтесь в цей рецепт, як тільки вперше спробуєте. Дуже рекомендуємо приготувати таку смакоту. Бажаємо всім смачного!

Приготування:

У миску розімнемо пресовані дріжджі 15 грамів. Додамо одну столову ложку цукру. Всипаємо три столові ложки борошна. Вливаємо 110 мл теплого молока. Добре перемішаємо. Накриємо харчовою плівкою і залишимо на 15 хвилин у теплому місці. У глибоку миску вливаємо одне яйце і два жовтки.

Додамо приблизно пів чайної ложки солі. Всипаємо 10 г ванільного цукру. Також всипаємо звичайний цукор 75 грамів. Збиваємо 7-8 хвилин До яєць вливаємо розтоплене вершкове масло. Олія має бути теплою, не гарячою. Сюди відправимо опару. Дріжджі беріть свіжі, тоді і опара, і тісто вийдуть повітряні. Акуратно перемішаємо віночком. Просіємо сюди борошно, але залишимо 50 грамів на підсип.

Секрети приготування смачної паски на Великдень: перевірено кухарем
Секрети приготування смачної паски на Великдень: перевірено кухарем

Борошно додаємо порціями, не все одразу перемішаємо, щоб не було грудочок. Сухофрукти змішаємо з борошном, що залишилася. Відправимо в тісто і перемішаємо. Тісто довго вимішувати не треба, воно м’яке та піддатливе. Тісто накриємо харчовою плівкою, рушником або ковдрою і залишимо в теплому місці на півтори години. Руки змастимо олією, тісто трохи поминаємо і викладаємо у форму. Ще раз відправимо у тепле місце на 30 хвилин.

Перед випіканням верх паски змастимо жовтком і випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці 180 градусів 50-60 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Коли трохи охолоне витягаємо з форми. Зараз продається велика кількість різного великоднього декору. Паску можна прикрасити їстівним мереживом. З ним в упаковці є харчовий клей. Щось схоже на желатин. Змащуємо боки і приклеюємо мереживо. За бажанням можна прикрасити і глазур’ю. З наступаючим Вас святом! Усього найкращого в житті! Смачного та вдалої випічки!

Інгредієнти:

  • борошно 350 г;
  • дріжджі 15 г;
  • молоко 110 мл;
  • яйця 3 шт.;
  • цукор 75 г;
  • ванільний цукор 10 г;
  • олія вершкове 80 г;
  • сухофрукти 200 г;
  • сіль.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини