Ці смажені курячі крильця не встигаю готувати: чоловік їсть по 20 штук за раз. Секрет в соєво-пивній глазурі

Дуже часто постає питання, щоб такого приготувати, щоб було швидко, смачно і щоб здивувати всіх, щоб кишені не било. Мало знайдеться людей, які не любили б курочку.

Ніжні, соковиті, з м’якою або хрусткою скоринкою, у фритюрі або запечені в духовці – не важливо, їх смак чудовий. А для любителів азіатської, зокрема китайської кухні, крильця у соєво-пивній глазурі стануть справжньою знахідкою.

Для приготування знадобляться інгредієнти:

  • курячі крильця – 15 шт.;
  • пиво світле – 300 мл;
  • соус соєвий – 75 мл;
  • імбир мелений – 1 чайна ложка;
  • цукор (мед) – 2 столові ложки;
  • олія – ​​50 мл;
  • кориця мелена – 1 чайна ложка;
  • кунжут – 1,5 чайної ложки.

Приготування:

Курячі крила промиваємо під проточною водою і розкладаємо їх на паперовому або лляному рушнику, щоб швидше позбутися вологи. Розрізаємо крила по суглобах, і найменший відросток – кінчик крильця викидаємо. Тільки підгорить і весь вид зіпсує. У глибоку сковороду виливаємо олію і всипаємо цукор (якщо немає алергії на мед, можна використовувати його). Підігріваємо суміш на помірному вогні, постійно помішуючи.

Коли цукор розплавився і почав карамелізуватися, вливаємо соєвий соус і пиво. Перемішуємо та додаємо спеції: корицю та імбир. Знову перемішуємо, збільшуємо вогонь і доводимо глазур до кипіння. Викладаємо крила в сковороду і обсмажуємо в глазурі на сильному вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, поки крильця не набудуть красивого карамельного відтінку.

Унікальний рецепт неперевершених курячих крилець: перевірено шеф-кухарем
Унікальний рецепт неперевершених курячих крилець: перевірено шеф-кухарем

Зменшуємо вогонь і накриваємо сковороду кришкою. Гасимо крильця 6-7 хвилин до повного випарювання рідини, періодично їх перевертаючи. Готові крильця викладаємо на велику плоску тарілку та посипаємо кунжутом. Також можна використовувати як прикраси рубану зелень або зелену цибулю. Подавайте гарячими до холодного пінного пива на посиденьках із друзями або просто на вечерю у родинному колі. Всім сподобається!

Уважно вибирайте крила для приготування. Вони мають бути свіжими охолодженими або свіжомороженими. Курка швидкопсувний продукт. Її не слід зберігати більше двох днів у холодильнику, поза морозильним відсіком, у сирому вигляді, і не більше чотирьох днів у готовому. Як зрозуміти, що курка придатна для споживання. При купівлі курки насамперед треба звернути увагу до її зовнішнього вигляду. Колір свіжої сирої курочки зазвичай рівний світлий, без сірості.

Шкіра має бути не завітряною, але й не липкою на дотик, без слизу. Сира свіжа курка практично не має ніякого аромату, або дуже слабко виражений. Сильний кислий запах або запах сірки (тухлих яєць) може бути тільки у зіпсованого продукту, така курка не придатна для вживання, викиньте її. Будьте уважні при виборі, купуйте якісні та свіжі продукти. Бережіть своє здоров’я і ваших близьких.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини