Такого кулінарного шедевру ви ще точно не готували: рецепт пельменів в духовці під сиром за 20 хвилин

Приготування пельменів в духовці може бути прекрасною альтернативою звичайному варінню чи смаженню, якщо ви шукаєте простий, смачний і менш калорійний спосіб насолодитися цією стравою.

Під час приготування в духовці тепло рівномірно розподіляється навколо пельменів, що дозволяє їм прожарюватися з усіх сторін. Це допомагає отримати більш якісний результат, ніж, наприклад, варіння чи смаження. Приготування в духовці зазвичай вимагає менше масла або жиру порівняно зі смаженням. Це робить страву менш калорійною і більш здоровою.

Під час запікання в духовці сир може розтопитися та стати золотистим, створюючи хрустку скоринку. Це додає страві аромату та покращує текстуру, роблячи кожен шматочок набагато смачнішим.

  • 500 г пельменів (з м’ясом, куркою або за вашим смаком);
  • 1 склянка твердого сиру (наприклад, чеддер або сулугуні);
  • 2-3 ст. ложки вершкового масла;
  • Спеції за смаком (сіль, перець, сушений базилік або орегано).
Рецепт запечених пельменів під сиром за 20 хвилин
Рецепт запечених пельменів під сиром за 20 хвилин

Попередньо розігрійте духовку до температури близької до 200 градусів Цельсія. Розташуйте пельмені на деко для запікання, покритому папером для печі або олією. Покладіть пельмені на противень у рівному шарі. Розподіліть вершкове масло по поверхні пельменів. Посипте пельмені твердим сиром.

Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте сушені спеції, якщо бажаєте. Поставте противень із пельменями в розігріту духовку і печіть їх протягом 15-20 хвилин або до того часу, поки сир розтане і стане золотистим. Після випікання вийміть пельмені з духовки і дайте їм трохи охолонути перед подачею. Подавайте пельмені з вашим улюбленим соусом або просто з гірчицею або кетчупом. І насолоджуйтеся!

Цей рецепт дозволяє швидко і легко приготувати смачні пельмені, що зручно підходять для будь-якого обіду або вечері.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини