Смажу яйця тепер на воді: 2 унікальні методи, які підслухала у французького кухаря. Вік живи, вік учись

І як смажити яєчню на воді, щоб була ніжна, гарна, щоб білок не прилипав до сковороди і по краю не був "сухий". І щоб був гарний яскравий жовток, без білої плівки зверху – не надто щільний.

Можливо, є правильніші методи. Нам подобаються ці рецепти простотою та результатом: так смажити яйця без олії варто.

Метод 1. У сковорідці: просто яєчня на воді

Відрізняється від варіння температурою: 90-97 °С. Ті самі яйця пашот. При 100 °С вода інтенсивно вирує, при 80-90 °С ледве кипить, з дрібними бульбашками. А з’являються перші бульбашки вже за 60 °С.

На сковороду виливаємо воду – небагато: щоб висота не більше 0,5-0,7 см. Або трохи менше: стільки, скільки не википить повністю до закінчення приготування яєць. Підсолити воду, розмішуючи сіль. Довести воду до кипіння.

Прибрати сковорідку з вогню, щоб припинити кипіння. Вбити яйця, повернути сковороду на вогонь. На невеликому вогні, щоби вода слабо кипіла, смажити до готовності. Все! Підсолити, додати зелень та спеції.

Смажити на воді – не складніше, ніж на олії. Головне – не перегрівати сковорідку, щоб вода не википала, а білок не згортався надто швидко – і не прилипав, не ставав тонкою сухою скоринкою. Може, і не пашот – але яєчня на воді під кришкою виходить дуже висока, пишна – справді щось середнє між яйцями пашот, омлетом.

Шедевральний рецепт найніжнішої яєчні на воді: перевірено шеф-кухарем
Шедевральний рецепт найніжнішої яєчні на воді: перевірено шеф-кухарем

Метод 2. Сама лінива яєчня

Хоча вона не зовсім на воді. Такий метод, напевно, відомий усім. Яєчню можна приготувати на овочевій подушці: на томатах, перці, цибулі, або на будь-яких. Був би соус – в якому яєчня буде повільно нудитися, без кришки, або з кришкою. І це може бути просто тушкована картопля: за кілька хвилин до вимкнення вбити яйця і накрити кришкою. Картопля буде готова – разом із яйцями.

У пюре влити трохи води – зробити невеликі вм’ятини, влити туди трохи води – і вбити яйця. Накрити кришкою – і на дуже малому вогні потомити пару хвилин. Головне, щоб пюре не пригоріло. Метод дуже хороший для страв “нашвидкуруч”. А якщо це все не те? Тоді залишається взяти поліетиленовий пакет, змастити зсередини олією, вбити яйце. Зав’язати та опустити в воду, що слабо кипить. Не відпускати у вільне плавання – тримати пакет за “хвостик” до готовності. Це яйце пашот лінивим методом.

Популярне

Подібні новини