Готую це на вечерю ледь не кожного дня, і не набридає – просто та смачно: трикутники з сиром і зеленню

Запіканка ідеально підходить для сніданку, обіду або легкої вечері. Насамперед приготуємо всі продукти. Готувати її дуже легко і просто. Страва виходить соковитою, смачною та корисною!

Смачна запіканка з молодих кабачків із сиром – все склали і забули. Просто шалена запіканка! Кабачки в цю запіканку можна брати хоч молоді, хоч уже й не дуже, бо зовнішній вигляд овочів тут ніякої ролі не відіграє, бо кабачки ми однаково тремо на тертці. Вигідно, зручно, смачно та корисно! Кращої вечері, ніж кабачкова запіканка і шукати не треба!

Інгредієнти:

  • 3 молоді кабачки (загальною вагою близько 800 г);
  • 200-220 грам сиру твердих сортів (бажано, щоб добре плавився);
  • 3 сирі яйця;
  • пара столових ложок сметани;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 3-4 помідори невеликого розміру;
  • невеликий пучок кропу;
  • сіль, перець – за смаком;
  • невеликий шматочок вершкового масла (грамів 5-8) – змастити форму.

Хід дій:

1. Для початку натираємо кабачки на великій тертці (не дуже молоді кабачки слід очистити від шкірки і видалити насіння), посипаємо їх сіллю і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб виділився зайвий сік.

2. А ми тим часом готуємо заливку: для цього розбиваємо в миску яйця, додаємо сметану, перець, сіль, видавлюємо часник і добре перемішуємо. Також натираємо на великій тертці сир, подрібнюємо ножем кріп і нарізаємо помідори: спочатку розрізаємо їх навпіл, видаляємо зелену серцевину, а потім нарізаємо пів кружечками.

Авторський рецепт найніжнішої кабачкової запіканки: перевірено шеф-кухарем
Авторський рецепт найніжнішої кабачкової запіканки: перевірено шеф-кухарем

3. Тепер повертаємось до наших кабачків: віджимаємо з них зайвий сік (можна за допомогою ложки та ситечка, а можна просто руками), а потім додаємо половину тертого сиру, приготовлену заливку і добре перемішуємо.

4. Беремо форму для запікання, змащуємо її розм’якшеним при кімнатній температурі маслом, перекладаємо туди масу з кабачків, розрівнюємо, зверху розкладаємо нарізані помідори у вигляді “луски”, посипаємо сиром, що залишився, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 40 хвилин. Нарізаємо трикутниками і викладаємо на тарілку. Смачного!

Популярне

Подібні новини