Це смачніше в мільйон разів будь-якої сирної запіканки: мій рецепт неперевершеного “Віденського сирника”

Готуємо "Віденський сирник", відому багатьом страву. Робитимете цю смакоту ще мільйон разів. Такої ніжності, легкості немає у жодної сирної запіканки.

Отже, сьогодні готуємо “Віденський сирник”, що нам знадобиться?

Інгредієнти:

  • сир (що жирніше, тим краще) – 500 г;
  • олія вершкове – 120 г;
  • цукор – 120 г;
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • крохмаль кукурудзяний – 40 г;
  • ванілін – 1/3 ч. л.

Приготування:

Усі продукти для приготування сирника мають бути кімнатної температури. Сир потрібно подрібнити блендером або 2-3 рази пропустити через м’ясорубку. На цьому ж етапі до сиру додаємо 40 г кукурудзяного крохмалю і ретельно перемішуємо до однорідного стану. Коли сирна маса готова, відставляємо її убік і займемося другою частиною сирника.

120 г вершкового масла кімнатної температури перекладаємо в миску та додаємо 120 г цукру. Спочатку все перемішуємо ложкою, а потім використовуватимемо міксер. В отриману масу додаємо 1/3 ч. л. ваніліну та перемішуємо на середній швидкості міксера, потім починаємо додавати яйця. Додаємо по 1 яйцю та перемішуємо рівно стільки, скільки потрібно, щоб яйце змішалося з масою. Збивати не треба.

Унікальний рецепт смачної сирної запіканки: перевірено шеф-кухарем
Унікальний рецепт смачної сирної запіканки: перевірено шеф-кухарем

Далі до сиру додаємо яєчно-масляну суміш і все добре перемішуємо спочатку ложкою, а потім віночком, для того, щоб досягти максимально однорідного стану. Для випікання використовуємо роз’ємну форму діаметром 16-18 см. Дно застилаємо пергаментним папером, борти змащуємо вершковим маслом. Переливаємо у форму сирно-масляну суміш і трохи струшуємо, щоб розрівняти її. Випікаємо сирник на середньому рівні, на нижній рівень установлюємо деко з 1 л води. Випікати за температури 160 градусів близько 60 хвилин.

Готовий сирник повинен добре зарум’янитися, але коли ви трястимете злегка форму, він здаватиметься рідким усередині. Вимикайте духовку і дайте сирнику там постояти 15 хвилин, потім прочиніть дверцята і зачекайте ще 30 – 40 хвилин. Потім дістаньте його з духовки, по краях звільніть від форми, накрийте плівкою і дайте повністю охолонути до кімнатної температури. От і все. Чудово смачна страва. Обов’язково спробуйте приготувати.

Популярне

Подібні новини