Ніколи не думала, що це буде аж так смачно: як правильно приготувати смажену скумбрію на пательні

Скумбрія – дуже смачна риба, але мало хто знає, як її правильно смажити. Існує один простий рецепт, завдяки якому з рибою впорається навіть новачок в кулінарії.

М’ясо скумбрії досить ніжне і легко розпадається під час смаження. Це може призвести до того, що риба втратить свою форму і стане кашоподібною. Скумбрія є досить жирною рибою, і цей жир може швидко танути на сковороді, створюючи надмірну кількість олії або риб’ячого жиру, що може викликати бризки і зробити процес смаження менш контрольованим, але сьогодні ви дізнаєтеся, як швидко та просто посмажити цю рибу на пательні:

  • 2 середні скумбрії;
  • 2-3 столові ложки оливкової олії;
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 лимон;
  • Свіжа зелень (петрушка або кріп) для подачі.
Як приготувати смажену скумбрії в домашніх умовах
Як приготувати смажену скумбрії в домашніх умовах

Очистіть скумбрію від луски, видаліть нутрощі та добре промийте під холодною водою. Наріжте рибу на порційні шматочки або залиште цілою, залежно від ваших уподобань. Посипте рибу сіллю і чорним меленим перцем з обох боків. Дайте постояти 10-15 хвилин.

Наріжте часник тонкими пластинками. Наріжте лимон на половинки або четвертинки. Нагрійте оливкову олію на сковороді на середньому вогні. Додайте нарізаний часник до олії і обсмажте до золотистого кольору, щоб олія набула аромату, потім видаліть часник з олії.

Покладіть скумбрію на сковороду і смажте 3-5 хвилин з кожного боку, до утворення золотистої скоринки. Якщо скумбрія ціла, її слід смажити трохи довше, щоб вона рівномірно приготувалася. Вичавіть трохи лимонного соку на скумбрію за кілька хвилин до завершення смаження. Подавайте скумбрію гарячою, прикрасивши свіжою зеленню і часточками лимона.

Смажена скумбрія готова! Подавайте її з овочевим гарніром, салатом або улюбленими гарнірами на ваш смак.

Популярне

Подібні новини