Смажу голубці тепер тільки в паніровці: справжні, не ліниві. Не розпадаються і охолонути не встигають

Це смачно, це красиво, це швидко. З хрусткою скоринкою невагомого кляру, соковиті, ситні - смачні, як і годиться голубцям. Унікальний метод приготування голубців.

З чистою совістю назвемо рецепт лінивим: набагато менше турбот і часу на приготування, ніж для традиційних голубців, які часто готувати ніколи. А ще, ці голубці не розпадуться – навіть якщо якийсь голубець згорнуть незручно, кляр все виправить. А соус? А соус можна подати разом із голубцями, полити чи поставити поруч.

Голубці в паніровці: рецепт та інгредієнти

Смажити можна в паніровці з великих сухарів або дрібних, в клярі з яйцем і просто в паніровці з борошна. З яйцем “шубка” голубця вдається більш пишна і хрумка.

Приготування:

Капустяне листя бланшувати будь-яким методом: можна “розпустити” капусту і викласти в киплячу підсолену воду листи, можна нанизати на ніж або вилку качан і опустити його у воду, знімаючи листя по черзі. Або будь-яким іншим відомим методом. До речі – можна використовувати для голубців не тільки білокачанну капусту, а й пекінку: це теж смачно, і згортати вироби зручно.

Приготувати фарш. Якщо є сирий фарш – просмажити його до практично готовності із сіллю, перцем або іншими прянощами, додати дрібно нарубану цибулю. За бажанням можна додати моркву. А можна й гриби. Якщо у нас є відварене м’ясо (будь-яке – від яловичини до курки) – відмінно: можна використовувати і його.

Можна будь-яку начинку, яка не потребує тривалої термообробки (як м’ясо). Це може бути квашена капуста + гриби, рис + шинка + яйця, картопля + кисла капуста – будь-яка начинка. Рис відварити до готовності, щоб розсипався, остудити. З’єднати м’ясний фарш із рисом, вбити яйце, змішати до однорідності. Змішати так, щоб фарш все зібрав зі стінок миски – якісно. Посолити, при необхідності додати приправи.

На капустяний лист, що остигнув, викласти наш фарш, згорнути гарний голубець. Збити яйця, додати пару ложок холодної води. В одну тарілку вилити яйця з водою, в іншу висипати панірувальні сухарі. Опустити голубець спочатку в сухарі, потім у яйце, потім знову в сухарі.

Шеф-кухар назвав унікальний метод приготування голубців на сковорідці
Шеф-кухар назвав унікальний метод приготування голубців на сковорідці

Викладати на розігріту сковорідку, смажити до готовності, перевертаючи голубці з боку на бік до рум’яної скоринки. Викласти можна спершу на паперову серветку або на ґрати, щоб голубці залишили надлишок олії. Подавати в гарячому вигляді, хоч і в холодному вони гарні. Такі голубці охолонути не встигнуть – розлітаються.

Інгредієнти:

  • капуста 1 шт.;
  • рис 200 г;
  • фарш м’ясний 400-500 г (умовно);
  • цибуля ріпчаста 2 шт.;
  • яйце для фаршу 1 шт.;
  • яйця для панірування 2-3 шт.;
  • панірувальні сухарі, сіль, перець, олія для смаження.

Популярне

Подібні новини