Смажу щодня смачні сирні оладки з яблуками: майже сирники. Найпростіший рецепт неперевершених смаколиків

Вдаються ніжні, легкі, найсмачніші. І такими запашними, що й кликати до столу не доводиться. Хоча сирники це не зовсім оладки - але оладки теж не сирники!

Прообрази оладок можна знайти в кулінарних традиціях багатьох стародавніх цивілізацій. Наприклад, стародавні греки і римляни готували подібні страви з борошна і води, смажені на гарячому камені або плиті. Їх готують з різних видів борошна (пшеничне, гречане, вівсяне), додають різні фрукти, овочі, сир, йогурт. Це смакота з сиру, але не сирники – щось середнє між оладками та класичними сирниками, з скибочками солодко-кислих яблук, з ваніллю або з корицею. Сирні оладки з яблуками.

Приготування:

Сир розім’яти або протерти через сито, якщо крупнозернистий. Хороший сир сухий, не кислий, розсипчастий і свіжий: саме з такого виходять найкращі сирники, творожники та наші оладки сиру. Додати цукор та дрібку солі (вона потрібна для багатогранного смаку). Додати ваніль або корицю до смаку – як кому подобається. Вбиваємо яйце. Або 2 – залежить від розміру (список інгредієнтів нижче).

Додати гашену оцтом соду – небагато, на кінчику ножа, швидко змішати. Навіщо сода? Для пишності, для ніжності, легкості оладушок. Нарізати дрібніші яблука – дуже дрібно, зовсім подрібнити, можна навіть натерти на дрібній тертці. Поєднати з сиром, змішати. А молоко може майже не знадобитися: чи знадобиться 2 – 4 ст. ложки.

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати сирні оладки з яблуками
Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати сирні оладки з яблуками

Визначаємо “на око”, дивимося по консистенції тіста – трохи густіше, ніж для тіста на звичайні оладки. Додати борошно – згідно з консистенцією: це від 3 ст. ложок до 4-х ст. ложок з гіркою, змішати. Смажити з двох сторін – як звичайні оладки. За бажанням при смаженні другої сторони можна накрити на хвилинку кришкою.

Інгредієнти:

  • сир 250-300 г;
  • борошно 4 ст. л;
  • яйце 2 шт.;
  • цукор 2 ст. л (або 3 ст. л. – за смаком);
  • борошно 3 – 4 ст. л. (в середньому);
  • яблука 1-2 шт. (невеликих);
  • сода, гашена оцтом;
  • рослинна олія для смаження.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини