Купила полуницю і забула, вона аж попливла: “зварганила” з нею сирний пиріг. Змели всю порцію за 5 секунд

Сирний пиріг з полуницею – це ідеальний десерт для будь-якої нагоди. Легкість приготування, ніжний смак сиру та полуниці роблять його неперевершеним вибором для всієї родини.

Інгредієнти:

  • 200 г печива (пісочного або будь-якого іншого на ваш смак)
  • 100 г вершкового масла
  • 500 г сиру
  • 200 г сметани
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 300 г полуниці
  • 2 ст. л. крохмалю

Приготування:

Спочатку необхідно приготувати основу для пирога. Для цього печиво подрібніть у блендері до стану крихти. Вершкове масло розтопіть та змішайте з крихтами печива до однорідної маси. Візьміть форму для випічки та викладіть туди суміш, рівномірно розподіливши її по дну та злегка утрамбувавши. Поставте основу в холодильник на 20-30 хвилин, щоб вона застигла.

Поки основа застигає, підготуйте сирну масу. У великій мисці змішайте сир, сметану, цукор, ванільний цукор та яйця. Використовуйте міксер для отримання однорідної маси, щоб не було грудочок. Додайте крохмаль і ще раз добре перемішайте. Сирну суміш влийте у форму з основою з печива, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.

Полуницю добре помийте. Наріжте її на половинки або четвертинки залежно від розміру ягід. Полуницю викладіть поверх сирної маси, трохи втоптуючи її у сирі. Це додасть пирогу не тільки гарний вигляд, але й приємний аромат.

Цей сирно-ягідний пиріг – щось із чимось
Цей сирно-ягідний пиріг – щось із чимось

Розігрійте духовку до 180°C. Поставте форму з пирогом у розігріту духовку та випікайте протягом 45-50 хвилин, поки пиріг не стане золотистим і не почне трохи відставати від країв форми. Щоб перевірити готовність, можна скористатися зубочисткою: якщо вона виходить сухою з середини пирога, то він готовий. Якщо зубочистка виходить злегка вологою, залиште пиріг у духовці ще на 5-10 хвилин.

Готовий пиріг вийміть з духовки та залиште остигати до кімнатної температури. Після цього поставте його в холодильник на кілька годин, щоб він добре застиг. Це дозволить сирній масі набути потрібної консистенції та полегшить нарізання пирога на порції. Перед подачею можна прикрасити пиріг свіжою полуницею або листочками м’яти для додаткового аромату та краси.

Сирний пиріг з полуницею – це чудовий десерт, який сподобається і дорослим, і дітям. Його ніжний смак та аромат свіжої полуниці не залишать нікого байдужим. Він стане прекрасним завершенням будь-якого обіду або вечері, а також чудовим частуванням для гостей. Готуйте з любов’ю та насолоджуйтеся кожним шматочком!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини