І чому я раніше їх не готувала? Знадобиться тільки “жменька” сиру та 2 яйця, і смачні котлетки вже готові

Ніжні котлети з кисломолочного сиру – це незвична, але дуже смачна страва, яка неодмінно всім сподобається. Приготуйте їх за цим рецептом, і ніхто навіть не здогадається, з чого вони зроблені!

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир – 300 г
  • Будь-який твердий натертий сир – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Розпушувач – 1/2 ч. л.
  • Пучок зелені
  • Сіль, перець, сухий часник – за смаком

Приготування:

Для початку візьміть велику миску і покладіть в неї кисломолочний сир. Додайте до нього натертий твердий сир, можна використовувати будь-який вид, який вам подобається. Далі розбийте два яйця та додайте їх до суміші з сирів.

Потім до сирної маси додайте п’ять столових ложок борошна. Воно допоможе сформувати однорідну консистенцію і забезпечить правильну текстуру котлет. Щоб вони вийшли легкими та повітряними, додайте до маси пів чайної ложки розпушувача. Цей інгредієнт допоможе котлетам трішки піднятися під час приготування.

Далі ретельно промийте пучок зелені, трішки його обсушіть і потім дрібно наріжте та додайте до сирної маси. Можна використовувати петрушку, кріп, зелену цибулю або іншу зелень на ваш вибір. Після цього приправте суміш сіллю, меленим перцем і сухим часником за смаком.

Кулінари розповіли, як приготувати котлети із кисломолочного сиру
Кулінари розповіли, як приготувати котлети із кисломолочного сиру

Потім коли всі інгредієнти вже будуть додані, ретельно перемішайте їх до однорідної маси. Суміш повинна бути досить густою, щоб з неї можна було легко формувати котлети. Якщо маса виходить занадто рідкою, можна додати ще трішки борошна.

Далі почніть формувати котлети з цієї сирної маси. Ви можете зробити їх круглими або овальними, в залежності від ваших уподобань. Якщо хочете, щоб котлети були більш хрусткими, перед смаженням обваляйте їх у паніровці. Для цього можна використовувати панірувальні сухарі або подрібнені кукурудзяні пластівці.

Після цього обсмажте котлети на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії з обох боків до золотистої скоринки. Якщо ви віддаєте перевагу більш здоровому варіанту харчування, то можна запекти котлети в духовці. Для цього викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, і запікайте при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Готову страву ви можете прикрасити натертим сиром, свіжою зеленню або подати зі сметаною. Ці котлети з кисломолочного сиру виходять дуже ніжними та соковитими, з апетитною скоринкою зовні. Вони ідеально підходять для сніданку або легкої вечері і обов’язково сподобаються всій родині. Смачного!

Популярне

Подібні новини