Закрила 2 баночки на пробу, так зʼїли за раз! Кабачки мариновані по-французьки на зиму. Спробувала у мами

Мариновані кабачки на зиму без стерилізації – це швидкий та дуже зручний метод заготівлі овочів у пік сезону. Вони виходять смачними, корисними, пікантними та неймовірно ароматними.

Інгредієнти:

  • 1кг – кабачків
  • 1 л – води
  • 4 шт. – лаврового листа
  • 50 г – цукру
  • 200 мл – винного білого оцту
  • Сіль та перець горошком (за смаком)
  • Гвоздика (за смаком)

Приготування:

Перш за все, необхідно підготувати продукти за списком. Кабачки бажано брати молоді, щільні, із тоненькою шкіркою. Спеції можна змінити за своїм смаком. Винний оцет потрібно використовувати 6%.

Далі кабачки слід добре помити, обсушити і нарізати тоненькими кружальцями (завтовшки приблизно 0,5–0,7 см). До того ж, з молодих овочів шкірку можна не знімати.

Після цього скляні банки варто простерилізувати, на дно кожної покласти декілька горошинок перцю. Кришки (якщо вони металеві) радять прокип’ятити окремо.

Потім на дно банок необхідно покласти також лавровий лист, гвоздику, а тоді заповнити нарізаними кружальцями кабачків до самого верху, залити окропом з переливом та прикрити за допомогою кришок. Рекомендується витримати орієнтовно три-п’ять хвилин.

Мариновані кабачки на зиму готую тільки за цим рецептом по-французьки
Мариновані кабачки на зиму готую тільки за цим рецептом по-французьки

Після цього воду з банок потрібно злити в каструльку, додати до неї цукор, сіль, а потім довести маринад до кипіння, вимкнути плиту, влити в отриманий маринад оцет та перемішати.

Далі киплячим маринадом слід залити розміщені заготовки у банках. Зверніть увагу, що маринад радять заливати по плечики, щоб у банках абсолютно повністю не залишилося вільного простору.

Потім відразу ж потрібно закрутити банки за допомогою стерильних кришок, прикрити їх рушничком і залишити до остигання. Також банки зверху можна прикрити за допомогою товстої ковдри.

Заготівля з кабачків на зиму готова! Зберігати її рекомендується у прохолодному місці. Крім того, приблизно через два тижні її можна вже спробувати.

Таким чином, кабачки, приготовлені за цим рецептом, чудово підходять як самостійна закуска або доповнення до основних страв з м’яса, риби тощо. Смачного!

Популярне

Подібні новини