Готую так і на вечерю, і на святковий стіл! Відбивні зі свинини з помідорами та сиром у духовці – ну смакота

Відбивні зі свинини з помідором та сиром у духовці – це неймовірно смачна та соковита страва нашвидкуруч, яка займає всього лише 30 хвилин і чудово підходить практично на всі випадки життя.

Інгредієнти:

  • 600 г свинини
  • 2 шт. яєць
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 3 шт. помідорів
  • 100 г твердого сиру
  • 3 ст. л. сметани
  • 20 г рослинної олії
  • сіль (за смаком)
  • сухі спеції (за смаком)

Приготування:

Перш ніж переходити до приготування, слід підготувати всі необхідні інгредієнти. Найкраще для відбивних взяти свинину карбонад, оскільки він дуже добре нарізується на порційні шматки. Сир рекомендується брати той, який добре натирається на тертці. Помідори потрібно помити.

Свинину необхідно нарізати на порційні шматочки і трохи відбити їх, використовуючи кухонний молоточок. Після цього в окремій ємності слід змішати борошно та яйця і збити все за допомогою вінчика, щоб не залишилося грудочок борошна.

Далі кожен відбитий шматочок м’яса треба вмочити в яєчний кляр і обсмажити на гарячій сковорідці по одній хвилині з кожної сторони. Потім обсмажене м’ясо потрібно викласти на деко для запікання, попередньо застеливши його кулінарним папером.

Ці відбивні зі свинини з помідором та сиром у духовці готую тільки так і ніяк по-іншому
Ці відбивні зі свинини з помідором та сиром у духовці готую тільки так і ніяк по-іншому

М’ясо варто змастити сметаною і трохи посипати сіллю та спеціями. Крім того, у якості спецій можна використати, наприклад, трохи паприки та сухий часник.

Помідори необхідно нарізати кружальцями та розкласти їх на всі шматочки відбивних, а сир натерти на дрібній тертці і також посипати ним відбивні. Після цього деко слід поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 15-20 хвилин.

Враховуючи, що м’ясо вже було трішечки підсмаженим, то цього часу буде більш ніж достатньо, щоб воно встигло повністю приготуватися. У процесі запікання з м’яса виділиться трохи соку, а сир на поверхні злегка підрум’яниться та встигне розплавитися.

Готові відбивні потрібно витягнути з духової шафи та розкласти на тарілки. За бажанням їх можна доповнити свіжими овочами й потім подати до столу. Смачного!

Популярне

Подібні новини