Швидка вечеря – консервована гречка з м’ясом: уже заготовила 70 банок! Рецепт, який завжди мене виручає

Якщо вас очікує далека дорога, чи поїздка на кілька днів з наметами в ліс, або ще з якоїсь причини вам потрібно мати під рукою готову страву з серії "Розігрів та з'їв", то згадайте про цю кашу!

Вам знадобляться (на 7 літрових або 14 півлітрових банок):

  • 2 кг сирої безкісткової свинини (тазостегнова або шийна частина)
  • 1,8 кг сирої гречаної крупи
  • 700 г сала без шкіри
  • 400 г цибулі
  • 300 г моркви
  • сіль та питна вода для додавання у банки

Приготування:

Сало наріжте невеликими шматочками і добре висмажте у сковорідці на середньому вогні, додавши щіпку солі та періодично помішуючи.

Поки сало висмажується, моркву натріть на великій тертці або наріжте тонкою соломкою, а цибулю – чвертями кільця. Висмажене сало дістаньте зі сковорідки та тимчасово перекладіть у відповідну ємність. У жиру, що утворився, до готовності обсмажте спочатку цибулю, а потім і моркву. З’єднайте обидва овочі в одній ємності та додайте смажене сало. Добре перемішайте.

На дно попередньо простерилізованих півлітрових банок рівними порціями викладіть заздалегідь нарізану середніми шматочками свинину.

Сиру гречану крупу добре промийте і відкиньте на друшляк. Як тільки рідина повністю стече, перемішайте крупу з овочами і розкладіть у банки, наповнивши їх до “плічок”. Повністю наповнювати банки крупою не потрібно, оскільки під час стерилізації гречка збільшиться в обсязі.

Усе в одній банці – ну дуже зручно! Відкриваєш баночку – і вже маєш готовий швидкий обід або вечерю
Усе в одній банці – ну дуже зручно! Відкриваєш баночку – і вже маєш готовий швидкий обід або вечерю

Після цього всипте в кожну півлітрову банку 1 ч. л. солі, а в кожну літрову – 2 ч. л. Потім влийте питну воду, наповнивши банки до “шийки”.

Накрийте банки стерилізованими металевими кришками і поставте на деко або решітку в центрі холодної духовки. Знизу розмістіть деко з холодною водою.

Закрийте духовку і встановіть температуру в 200°С. Як тільки вода всередині банок закипить, зменшіть температуру до 120-130°С і готуйте гречану кашу з м’ясом 3-4 години, при необхідності доливаючи воду в банки.

Готові консерви закатайте і зберігайте банки до повного остигання в перевернутому вигляді, укутавши ковдрою, а потім перенесіть у прохолодне місце.

Порада:

Гречану кашу з м’ясом, як і деякі інші заготовки (наприклад, тушонку), також готують в автоклаві. І в цьому випадку термін їх зберігання збільшується.

Популярне

Подібні новини