Сусідка збирає по відру полуниці з куща: її секрет у 1 склянці золи та літрі чудо-підживи. Працює на ура!

Восени догляд за полунцею не закінчується. Якщо в наступному році ви хочете зібрати потужний врожай солодких чгід - саме час внести підживлення.

Підбираючи осіннє підживлення для полуниці, багато дачників вибирають гумат калію, і правильно роблять! У складі цього добрива є гумінові кислоти, які відновлюють родючість ґрунту, допомагають корінню рослин краще засвоювати з ґрунту корисні мікроелементи, забезпечують інтенсивне зростання та зав’язування майбутніх бруньок для плодоношення.

Дуже важливо, що у цьому добриві немає азоту, який перед зимівлею вносити небажано. Натомість калій допомагає наситити ягоду корисними речовинами, сприяє її перезимівлі та зміцнює кореневу систему полуниці.

Гумат калію розводиться за інструкцією та вноситься всього один раз восени, оскільки занадто часте використання може викликати зупинку розвитку та загибель рослини.

Садівники розповіли, як підживлювати полуницю восени для рясного врожаю
Садівники розповіли, як підживлювати полуницю восени для рясного врожаю

Можна посилити це підживлення, якщо на 10 літрів розчину з гуматом калію додати склянку золи. Досвідчені агрономи рекомендують підживлювати полуницю калієм чотири рази за сезон, тому цей мікроелемент ніколи не буде зайвим, особливо під час підготовки до морозів.

Гумат калію розводиться за інструкцією та проливається під кожен кущик по пів літра в середині серпня.

Буде чудово, якщо до складу підживлення входять додаткові мінерали, і добриво є універсальним. Або ж можна знайти спеціальний гумат калію для полуниці. Обов’язково скористайтеся нашими рекомендаціями, і в наступного році врожай зібраної полуниці вас точно приємно здивує! Бажаємо успіхів.

Популярне

Подібні новини