25 років без Квітки Цісик, яка все життя провела у США з думками про Україну: найцікавіші факти про співачку

Відомої американської співачки українського походження не стало 25 років тому. Пригадуємо найікавіше з життя та творчості Квітки Цісик, яка завжди пам'ятала про Україну

Після Другої світової війни батьки української співачки емігрували за кордон. Квітка Цісик народилась і все життя провела у США, втім завжди пам’ятала своє коріння та пишалась ним. В Україні про зірку дізнались лише після її смерті 29 березня 1998 року. Втім, за життя Цісик була дуже успішною – з нею співпрацювали Майкл Джексон, Вітні Г’юстон та інші всесвітньо відомі зірки. Пропонуємо пригадати, якою була американська співачка українського походження з таким тендітним ім’ям.

Цікаві факти про відому американську співачку українського походження Квітку Цісик
Цікаві факти про відому американську співачку українського походження Квітку Цісик

1.  Батьки дівчини емігрували до США 1949 року, а народилась майбутня зірка в Нью-Йорку 1953 року. Все своє дитинство знаменитість провела у горах – вона була пластункою, вивчала українські пісні, звичаї, історію та культуру.

2. Загалом знаменитість мала декілька імен. Справжнє, Квітослава, рідні скорочували до Квітка – так і називали дівчину рідні та друзі. А ось в Америці зірка здобула славу під псевдонімом Кейсі, яке було поєднанням двох перших літер її імені та прізвища (Kvitka Cisuk).

3. У світі існує лише одне інтерв’ю з Квіткою Цісик українською мовою. Його записав тодішній керівник ансамблю “Червона рута” Олександр Горностай 1992 року. Під час візиту до США йому вдалось зустрітись зі знаменитістю, тоді вони й мали бесіду.

Що відомо про життя та творчість відомої американської співачки українського походження Квітки Цісик
Що відомо про життя та творчість відомої американської співачки українського походження Квітки Цісик

4. Склалось і особисте життя знаменитості. Квітка Цісик мала двох чоловіків-американців, від одного з яких народила сина Еда-Володимира. Обидва обранці знаменитості були музикантами й працювали над її творчістю. До слова, син зірки також займається музикою.

5. 1978 року пісня знаменитості “Ти осяюєш моє життя” отримала Оскар і Золотий глобус. Знаменитість виконала її в однойменній стрічці американського режисера, який вирізав її ім’я з титрів через особистий конфлікт. До слова, саме цей фільм став спробою Цісик себе в ролі актриси.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини