Український гурт The Hypnotunez не зміг виїхати за кордон в рамках благодійності через нові правила Мінкульту

Український тур The Hypnotunez не зміг виїхати за кордон в рамках благодійності через нові правила від Міністерства культури, про які ніхто не знав.

Після скандальної ситуації з українським коміком Андрієм Щегелем, який покинув Україну завдяки своєму статусу медійної людини, українські артисти не змогли виїхати за кордон в рамках благодійності. Редакція сайту Добрі новини дізналася, в чому справа і чому з’явилися певні зміни в правилах в’їзду та виїзду для українських артистів.

Для тих, хто не знає: Андрій Щегель дав інтерв’ю Роману Скрипіну, під час якого зізнався, що йому вже прийшло три повістки, але він не збирається повертатися в Україну поки триває війна, бо він не хоче йти на передову. На запитання Скрипіна, що ж він буде робити, коли закінчаться 90 днів легального перебування в Туреччині, хлопець відповів, що буде їздити іншими країнами, а потім планує отримати політичний захист.

Український гурт не зміг виїхати за кордон в рамках благодійності

В зв’язку з цією ситуацією, Міністерство культури України призупинило можливість виїзду художників та музикантів за кордон, щоб не допускати подібних ситуацій, як було зі Щегелем. Про це розповіли учасники гурту The Hypnotunez.

Музикати зізналися, що в них немає можливості додзвонитися та дізнатися подробиці заборони в мережі або в департаменті. Крім цього, деталей про нові правила Міністерство культури також не повідомило.

Попри таку заборону Мінкульту, гурт не став скасовувати свій тур, сподіваючись на те ,що ситуація буде вирішена найближчим часом та вони зможуть відвідати заплановані міста. Перед цим скандалом учасникам музичних гуртів та іншим культурним діячам чоловічої статі можна було покидати територію України в рамках благодійності.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини