“Добряче назнімали”: Сергія Жадана та Соловій просять видалити їхній новий кліп, знятий в церкві

20 жовтня 2023 року, гурт "Жадан і Собаки" спільно з відомою українською співачкою Христиною Соловій випустили кліп на пісню "Серце". Що не так із кліпом співаків?

Проте, цей музичний відеоролик вразив не лише музичним супроводом, а й змістом, що викликає гостре суспільне обговорення.

Зйомки кліпу відбулися у місті Львові, а деякі кадри були зняті в історичній церкві святого Андрія Первозванного. Відразу ж після виходу відеороботу до суспільства дійшли повідомлення про те, що представники церковної громади висловили свою критику стосовно кліпу. Їхня основна скарга полягає в зображенні одностатевих стосунків в кліпі, що, на їхню думку, суперечить християнським цінностям.

Автори кліпу, які підтримують та захищають свою роботу, стверджують, що пісня та відеоролик – це маніфест любові та щирості перед світом. Вони прагнули показати історію кохання двох людей, яке відбувається поза всіма шаблонами та упередженнями.

Що відомо про реакцію суспільства? Думки громадян поділилися. Багато користувачів мережі висловили підтримку священнослужителям та зауваження артистам, запитуючи, чому вони вирішили знімати кліп саме в церкві.

Проте, існують і ті, хто підтримує виконавців та захищає їхню роботу. Багато з них наголошують на тому, що ця пісня підкреслює цінність любові, яка є основою християнства, і закликають інших переглянути своє ставлення до справи.

Ця ситуація свідчить про глибокі суперечності в українському суспільстві, щодо сприйняття інклюзивних та різноманітних поглядів на мистецтво, релігію і сексуальну орієнтацію. Контекст кліпу та реакція на нього відображають складну природу цих питань в Україні.

Нагадаємо, що Сергій Жадан нещодавно розповів про розлучення із своєю дружиною.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини