Наробили шуму: працівників церкви, де знімався кліп Соловій та Сергія Жадана, планують звільнити

Андріївська церква Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) у Львові готується до змін у своєму керівництві після скандалу, пов'язаного із зйомками музичного кліпу в цьому святому храмі.

Андріївська церква Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) у Львові готується до зміни керівництва після скандалу, пов’язаного із зйомками музичного кліпу в її приміщенні. Нинішнє керівництво церкви буде звільнено через обурення та порушення церковних норм, викликані зйомками кліпу популярного письменника та музиканта Сергія Жадана і співачки Христини Соловій.

Цей скандал виник після того, як 20 жовтня Сергій Жадан та Христина Соловій випустили спільний кліп на пісню “Серце,” для якого були здійснені зйомки в храмі святого Андрія в Львові. Деякі священнослужителі висловили своє обурення та вимагали видалити відео через те, що, на їхню думку, у кліпі містилися “антихристиянські цінності.”

Пресвітер УГКЦ Юстин Бойко підтвердив цю інформацію та відзначив, що рішення щодо зміни керівництва церкви насправді вже визріло. Він підкреслив, що провина в цій ситуації лежить на офіційних особах церкви, які дозволили використовувати храм для зйомок кліпу. Він зазначив, що, крім моральних аспектів, було порушено і принципи церковного права, які вимагають, щоб церква використовувалася лише для богослужінь та духовних цілей.

Ситуація стала предметом гострої дискусії в українському суспільстві та церковних колах. Приклад цього скандалу ще раз нагадує про важливість поваги до святих місць та богослужінь і наголошує на необхідності дотримання церковних норм і традицій.

Нагадаємо, що Христині Соловій продовжують приписувати роман із Сергієм Жаданом. Але жодна із сторін не розкриває подробиці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини