Укрпошта більше не буде доставляти людям пенсії додому: що відомо та де тепер забирати гроші – деталі

В Укрпошті офіційно повідомили, що скоро припинять доставляти пенсії додому. Як тепер пенсіонерам отримати гроші готівкою та де вирішити песнійне питання

Мільйони пенсіонерів сьогодні отримують свої щомісячні виплати за допомогою Укрпошти. Поштарі доставляють пенсію людям прямо додому, адже не всі мають картки або можливість відвідувати банкомати для зняття готівки. Втім, у Кабміні повідомили, що скоро Укрпошта може припинити розносити виплати по домівках. Натомість буде проведено конкурс та обрано кандидата – компанію, яка виконуватиме цей обов’язок Укрпошти замість неї.

Коли відбудеться конкурс, а зміни набирають чинності – розповідаємо в матеріалі.

Що відомо про зміни?

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, згідно якої Пенсійний фонд має оголосити конкурс та обрати поштових операторів, які займатимуться питаннями виплати та доставляння щомісячних виплат для пенсіонерів. Таким чином, Пенсійний фонд України може попрощатись з Укрпоштою.

Пенсійний фонд обере операторів поштового зв'язку для доставляння пенсії
Пенсійний фонд обере операторів поштового зв’язку для доставляння пенсії

У постанові, яку опублікували 22 листопада йдеться про те, що Пенсійний фонд України проведе відповідний конкурс для обрання нового кандидата для доставляння виплат пенсіонерам лише після завершення воєнного стану. Більш того, після його скасування має пройти 6 місяців.

Де зараз отримувати пенсії?

Поки в Україні досі діє воєнний стан, конкурс не проводитимуть, а отже пенсії продовжить виплачувати Укрпошта. Нагадаємо, що українське акціонерне товариство займається виплатами пенсій за фактичним місцем проживання громадян. Так, оператор поштового зв’язку Укрпошта продовжить доставляння соціальних виплат до останнього дня того місяця, після якого набере чинності договір про доставлення пенсій іншою поштою.

У Кабміні повідомили про конкурс стосовно доставляння пенсій
У Кабміні повідомили про конкурс стосовно доставляння пенсій

Де ще можна отримувати пенсію?

Нагадаємо, що у квітні поточного року повідомили про те, що люди, які не мають можливості отримати пенсійні виплати за фактичним місцем прописки, отримають гроші на картки Ощадбанку. Так, пенсіонери, які перебувають на окупованих територіях, матимуть змогу на підставі ідентифікаційного документа зняти гроші у відділенні банку.

На період окупації та проведення активних бойових дій пенсії, які мали доставлятись додому, будуть нараховані на спеціально відкриті рахунки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини