Нова гуманітарна допомога для українців: кому можна заповнити заявки на продуктові набори

Сьогодні чимало наших громадян опинилися у скруті. Розповідаємо, як переселенцям отримати гуманітарну допомогу у крупних містах України.

Українцям сьогодні допомагає весь світ. Не обов’язково їхати за кордон, аби отримати гуманітарку та грошові виплати. Все доступно у нашій країні.

Грошові виплати

Нова гуманітарна допомога для українців

ООН продовжує надавати кошти знедоленим сім’ям. Розмір виплати складає 2200 гривень, а надавати її будуть протягом 3-х місяців. Важливо зазначити, що гроші можна отримати, якщо ваш дохід не перевищує 5400 гривень на місяць. Це одноразова поміч, тому хто вже надав дані в організацію раніше — не зможуть претендувати на нарахування вдруге. Перелік місць, куди можна звернутися за виплатами є у мережі.

Продуктові набори, одяг іграшки

Нова гуманітарна допомога для українців

Крім грошової допомоги можна також звернутися за допомогою продуктовими наборами. Тут немає однієї великої організації, тому слід звертатися до різних благодійних фондів. У Києві переселенці рекомендують “Благодійний фонд “Україна ЦЕ ТИ” та громадську організацію “Жіноча єдність Слобожанщини”. У Куп’янську працює “Ulik_Ukraine”, а у Харкові “Нижньодуванський хаб”.

“Карітас Івано-Франківськ” та “Карітас Полтава” видає продуктові набори переселенцям, які звернулись вперше і підпадають під певні категорії вразливості.

Також радять звертатися до місцевих офісів “Червоного хреста”, якщо ви, наприклад, перемістилися до Чернігова.

Нагадаємо, що у випадку, якщо ви отримали статус “ВПО”, ви також можете претендувати на виплати від держави. Проте, тут можливі затримки у місяць-два через велику кількість внутрішніх переселенців. Оформити надходження коштів можна на картку “Ощадбанку” або “Приватбанку”.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини