Як раніше вже не буде: коли українські кінотеатри повністю перейдуть на англійську мову без дубляжу

Мережу сколихнула новина про те, що тепер в українських кінотеатрах фільми будуть показувати англійською. Чому ідею визнали суперечливою та коли перейдуть на мову оригіналу?

Український дубляж вважається одним з найкращих, а те, як вміло адаптували під нашого глядача, наприклад “Сімпсонів”, не вдалося перевершили ще у жодній країні. Втім, усе може змінитися, адже було анонсовано ідею прокату кінофільмів англійською.

Президент Володимир Зеленський запропонував Раді законопроєкт про обов’язкове вивчення іноземної в освітніх закладах, введення її в оголошення у громадських місцях. Звісно, така ініціатива, як і завжди поділила наше суспільство. Серед усього іншого, Голові державі закидають те, що навіть сумнозвісному Януковичу не вдалося викинути нашу мову з кіно.

Дійсно, у країнах ЄС поціновувачів кіно не здивувати тим, що у прокатах фільми йдуть англійською або мовою оригіналу, і з субтитрами. Так є у країнах Балтії, Польщі та ще низці держав. Фанати кіно стверджують, що так вони більш насичено відчувають атмосферу стрічки, милуються голосами знаменитих акторів, повністю розуміючи їхні емоції.

Володимир Зеленський зізнався, де зараз мешкають його батьки
Як раніше вже не буде: коли українські кінотеатри повністю перейдуть на англійську

Втім, чимало наших громадян вважають, що зараз саме в Україні такі інновації передчасні, адже обов’язковий дубляж нашою державною мовою запровадили не так давно: лише у 2006-му році. Крім цього, багато експертів стверджують, що у нашому суспільстві ще не скінчилося формування статусу української, адже чимало громадян досі не вважають її рідною та спілкуються, наприклад, російською.

Коли хочуть запровадити англійську мову у кінотеатрах?

Як раніше вже не буде: коли українські кінотеатри повністю перейдуть на англійську

Звісно, що така серйозна інновація не прийде одразу до культурних закладів. У 2025-му році, 50% англомовних фільмів мають показувати мовою оригіналу, у 2026-му —75%, а у 2027-му — всі 100%.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини