Ось так я готую бастурму в домашніх умовах: неймовірно смачний м’ясний делікатес за лічені хвилин. Зможе кожен

Простий спосіб приготувати бастурму в домашніх умовах – існує. Ділимось легким і дуже вдалим рецептом в'яленого м'яса, яке може приготувати кожен

Бастурма – закуска, яка ідеально доповнює будь-яку буденну або святкову вечерю. Така страва готується з м’яса, а обов’язковою складовою є насіння пажитника. Багатьом господарям і господиням здається, ніби для приготування бастурми потрібно витратити багато часу та сил, хоча насправді ця закуска готується дуже швидко та просто. Отже, швидше запасайтесь усім необхідним і беріться до приготування!

Інгредієнти:

  • Один кілограм яловичини;
  • Один кілограм солі;
  • 2 столові ложки меленого пажитника;
  • 1 чайна ложка солодкої паприки;
  • 1 чайна ложка сушеного часнику;
  • 1 столова ложка цілозернового борошна;
  • 1 чайна ложка хмелі-сунелі;
  • 2 столові ложки олії;
  • 50 мілілітрів води.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно засолити м’ясо. Підготуйте шматочки яловичини, нарізані товщиною 5-6 сантиметрів. Крім того, важливо запастись кам’яною сіллю. У зручну миску насипте товстий шар солі та викладіть зверху м’ясо. Потім посипте все великою кількістю солі зверху. Яловичина повинна повністю покритись сіллю. Залиште все на 12 годин.

Почніть засолювати м'ясо
Почніть засолювати м’ясо

Через цей час у тарілці з’явиться рідина, а сіль буде вологою. Помийте форму та витріть її насухо, зчистьте з м’яса кристали солі та викладіть у чисту тарілку. Знову засипте сіллю та залиште на добу. Потім знову повторіть всю процедуру – яловичина повинна солитись близько трьох діб. Врешті потрібно добре промити м’ясо від солі. Яловичина змінить колір і структуру.

Перший етап приготування бастурми
Перший етап приготування бастурми

Тепер потрібно приготувати чаман – суміш, якою обмазують в’ялене м’ясо. Для цього в окремій місткості змішайте спеції з олією. Не забудьте додати борошно. Поступово доливайте маленькими порціями воду, поки суміш за консистенцією не стане нагадувати сметану. Залиште готову суміш на пів години, аби вона стала ще густішою.

Приготуйте соус для в'яленого м'яса
Приготуйте соус для в’яленого м’яса

Наступним кроком потрібно зробити дірку в м’ясі та підв’язати його ниткою – це потрібно, аби яловичину було зручно підвішувати. Коли конструкція готова, нанесіть чаман на м’ясо рівним шаром.

Намастіть м'ясо соусом
Намастіть м’ясо соусом

Далі потрібно підвісити м’ясо у місці, яке добре провітрюється. В’ялити його потрібно за температури 10 градусів близько 15-20 днів.

Залиште м'ясо у підвішеному стані
Залиште м’ясо у підвішеному стані

Готова бастурма повинна бути твердою, але не кам’яною.

Популярне

Подібні новини