Їм його і худну – за 4 дні мінус 2 кг: французький мега смачний та популярний салат “Рокфор”. Дуже просто

"Рокфор" - один із найпопулярніших салатів французької домашньої кухні. Рецепт паризького салату передбачає використання сиру. У Франції дуже люблять його.

Самі французи вважають, що сир вершина кулінарії, і тому він – основна складова паризького салату. Жодна трапеза у Франції не проходить без тацю з різними сортами сиру. У рецепті паризького салату можна використати один із десятки сортів сиру, який так подобається французам.

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати салат з яблуками
Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати салат з яблуками

Найбільш підходящим для паризького салату будуть такі сири, як рокфор, грюєр чи камамбер. Є припущення, що сиру рокфору вже понад 2 000 років і оскільки французи вважають рокфор – королем усіх сирів, то і в рецепті паризького салату ми будемо використовувати саме його.

Інгредієнти:

  • сир рокфор – 200 грамів;
  • зелені яблука – 3 або 4 штуки;
  • яйця – 4-5 штук;
  • цибуля (одна головка), майонез.

Приготування:

Рецепт паризького салату передбачає порізати тонкими смужками сир Рокфор. Потім взяти три-чотири зелені яблука, почистити їх від шкірки і серцевини, порізати їх соломкою. Яйця потрібно відварити, потім потерти на великій тертці. Цибулю можна порізати тоненькими півкільцями, можна навіть ці півкільця ще навпіл розрізати. Тепер потрібно все покласти пошарово на велику тарілку і кожен шар промазати майонезом.

Спочатку беремо шар тертих яєць, сиру, цибулі – промазати майонезом, потім знову яйця, потім яблука та цибулю – промазати майонезом, потім знову шар із сиром. Верхній шар паризького салату бажано зробити із сиру, промазати майонезом та потерти на дрібній тертці жовток вареного яйця.

Потім потрібно дати час для того, щоб паризький салат зміг просочитися. Рецепт паризького салату пропонує і другий спосіб приготування. Наприклад, можна перемішати всі інгредієнти з майонезом відразу, тільки це треба робити дуже акуратно, щоб не поламати соломинку. Для прикраси паризького салату необхідно приготувати блюдо, на яке можна викласти гіркою вже готовий салат і посипати його потертим на дрібній тертці жовтком вареного яйця. Паризький салат виходить дуже смачним та ситним.

Популярне

Подібні новини