Кинула в ґрунт 5 насінин і така краса виросла, що сама собі заздрю: сусіди думають, що мої дзвоники імпортні

Дзвоники – дуже красиві та довготривалі квіти, які можуть прикрасити ваш сад чи город своєю вишуканістю і неповторністю. Вони дуже прості у вирощуванні.

Квіти “дзвоники” відносяться до родини дзвоникових (Campanulaceae) і мають багато різновидів. Серед них є як однорічні, так і багаторічні рослини, які можуть бути висотою від кількох сантиметрів до декількох метрів. Дзвоники відрізняються своєю характерною формою квітки, яка нагадує дзвоник, і часто мають ніжні відтінки блакитного, фіолетового, рожевого або білого кольорів. Дзвіночки (кампанули) – це прекрасні квіти, які можуть додати чарівності до вашого саду. Редакція сайту Добрі новини підготувала кілька простих кроків, які допоможуть виростити їх на вашій ділянці.

Дзвіночки краще ростуть на сонячних або напівтіньових місцях з вологим, дренованим ґрунтом. Уникайте пересохлих або занадто вологих ділянок. Переконайтеся, що ґрунт добре дренований та багатий органічними речовинами. При необхідності додайте компост або перегною. Дзвіночки можна вирощувати як з насіння, так і з розсади. Посадіть їх на глибину близько 1-2 см і залийте після посадки.

Як виростити квіти дзвоники на своїй ділянці
Як виростити квіти дзвоники на своїй ділянці

Підтримуйте рослини вологими, особливо в періоди сухого та спекотного клімату. Видаліть бур’яни та підживіть рослини органічним добривом у середині сезону. Після кількох років росту дзвіночків, вони можуть стати перенасиченими. Розділіть їх у весняний або осінній період і пересадіть на нові місця. Регулярно перевіряйте рослини на наявність хвороб або шкідників. Вчасно вживайте заходи, щоб їх контролювати.

Коли дзвіночки зацвітуть, не забудьте насолоджуватися їх яскравими квітами та чудовим ароматом. Інструкції можуть відрізнятися залежно від конкретного виду дзвіночків, тому також рекомендується звернутися до конкретного рекомендаційного матеріалу для вирощування того чи іншого сорту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини