Як посіяти цинії, щоб не “гратися” з пікіруванням: цей спосіб мені розповіла вчителька ботаніки і він супер

Прикрасою будь-якої садової ділянки є цинія. Також цю квітку називають майор. Цинії з успіхом садять прямо у відкритий ґрунт, але щоб почати милуватися ними треба виростити їх розсадним методом.

У відкритий ґрунт розсаду майорів висаджують, коли встановиться стабільно тепла погода і мине загроза заморозків. Вік квітів до цього моменту має становити 5-6 тижнів з моменту посіву.

Цинії досить важко переносить пікіровку, тому якщо є можливість, то краще уникнути цього процесу.

Можна посадити насіння в одну велику загальну ємність, щоб сіянцям було там просторо, тоді пікірувати їх також не доведеться.

В ємності обов’язково повинні бути присутніми дренажні отвори для стоку зайвої вологи. Майори люблять пухку та родючу землю, цілком підійде покупний універсальний грунт.

Як посіяти цинії без пікірування
Як посіяти цинії без пікірування

При покупці насіння в магазині звертайте увагу на цілісність упаковки і термін придатності.

Попередньої підготовки до посіву насіння цинії не потребують. Єдине, що можна зробити для більш дружніх сходів, це замочити їх у стимуляторі росту. В ємності формуємо дренажний шар з керамзиту чи щебеню. Далі заповнюємо стаканчики живильним грунтом на 80% і зволожуємо відстійною теплою водою.

В кожному стаканчику проробляємо по 2 лунки, глибиною 3-5 міліметрів і поміщаємо в них по одній насінинці. Зволожуємо з пульверизатора. Після цього ємності накриваємо плівкою і переносимо в тепле місце з температурою 23-25 градусів.

Інтервал між насінням витримуйте 7-10 сантиметрів. Такий великий інтервал допоможе вам уникнути пікірування.

Як тільки з’являться перші сходи майорів їх переносять у добре освітлене місце за температури 18-20 градусів вдень і 16-18 градусів вночі.

Довжина світлового дня повинна становити 12 годин. При необхідності потрібно буде виконати досвічування рослин за допомогою фітолампи або лампи денного світла.

Підрослі рослини поливають у міру просихання верхнього шару ґрунту.

Не можна допускати як перезволоження ґрунту, так і пересихання.

Воду для поливу використовуємо відстояну.

Коли на розсаді з’явиться по кілька справжніх листочків, необхідно досипати землю в стаканчики.

За два тижні до пересадки у відкритий ґрунт потрібно почати процедуру загартування рослин. Для цього спочатку відкриваємо шпаринку у розсаді на півгодини, потім час поступово збільшуємо до кількох годин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини